Το πιστεύουν στη Λίβερπουλ!

Το 1990 η Ελληνική Τηλεόραση έδειχνε συχνά-πυκνά παιχνίδια του αγγλικού πρωταθλήματος, μάλιστα επί σειρά ετών μετέδιδε ζωντανά ή και μαγνητοσκοπημένα ματς κάθε Σάββατο.

Βλέπαμε τότε όλοι –εμείς οι φίλαθλοι- τα μεγάλα ματς της εποχής, συνήθως μεταξύ της Λίβερπουλ, της Τότεναμ, της Λιντς, της Άστον Βίλα, της Άρσεναλ, άντε και της Μάντσεστερ. Που να φανταστούμε, τότε, ότι 25 χρόνια αργότερα δεν θα έχει πάρει άλλο πρωτάθλημα η μεγάλη Λίβερπουλ της εποχής!

Σήμερα που μιλάμε η ομάδα του λιμανιού βρίσκεται έξι πόντους πίσω από τη Σίτι, διαφορά που για τα αγγλικά δεδομένα θεωρείται πενιχρή. Αυτό συμβαίνει επειδή η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έχει κάνει ήδη δύο ήττες και όχι επειδή η Λίβερπουλ παίζει καλά και ακολουθεί κατά πόδας. Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει ίδια. Η διαφορά είναι μικρή και καλύπτεται. Και επειδή καλύπτεται, οι άνθρωποι της Λίβερπουλ πιστεύουν ακράδαντα πως το πράγμα γυρνάει και πως μπορούν να σηκώσουν φέτος την πολυπόθητη κούπα! Γι’ αυτό, λοιπόν, «καίγονται» να τελειώσουν τις διαπραγματεύσεις με τον Γιούργκεν Κλοπ και να εγκατασταθεί στην Αγγλία το συντομότερο δυνατό και να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Η διοίκηση της Λίβερπουλ δεν θέλει μόνο να πάρει τον Γερμανό για να κάνει ότι έκανε με τη Μάιντζ και την Ντόρτμουντ, να πάρει δηλαδή την ομάδα από τα χαμηλά και να τη φτάσει στα όρια της . Όχι! Θέλουν να αναλάβει τη Λίβερπουλ για να την οδηγήσει στην κούπα με το καλημέρα. Προφανώς, δεν μπορεί να δεσμευτεί ο Κλοπ για κάτι τέτοιο, αλλά οι «κόκκινοι» το πιστεύουν! Βλέπουν και τις αδυναμίες των πρωτοπόρων και η πίστη τους δυναμώνει!

Η Λίβερπουλ παίζει το μεθεπόμενο Σάββατο με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Σε αυτό το παιχνίδι όπως όλα δείχνουν θα κάθεται στον πάγκο της ο Γιούργκεν Κλοπ. Το αν θα καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας από τη μία μέρα στην άλλη κανείς δεν ξέρει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα