«Το πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων»

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε μύδρους κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μεγάλωσε σε σαλόνια εργολάβων ενώ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία μετά τις εκλογές, δηλώνοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε».

«Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων. Ναι είναι πλουσιόπαιδο. Εγώ στα νιάτα μου δεν έκανα πλούσια ζωή», ανέφερε αρχικά.

Απαντώντας στον τέως πρωθυπουργό που τον χαρακτήρισε λαϊκιστή ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Θα δεχθώ να λέει εμένα ο Τσίπρας λαϊκιστή; Να με λέει ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο εμένα; Θα τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα και λίγο παραπάνω. Κάνουν επίθεση σε θέματα ηθικής».

Αναφερόμενος στα θέματα μετεκλογικής συνεργασίας σημείωσε ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε δεύτερες εκλογές» καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πει ξεκάθαρα ότι πάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας. Επεσήμανε ακόμη ότι «για τη ρύθμιση του χρέους θα ήταν καλύτερα η Βουλή να πήγαινε μέχρι τον Δεκέμβριο».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε σταθερότητα και όχι οδομαχίες στη Βουλή» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Υποστήριξε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να γίνει πρωθυπουργός εκτός αν ο ίδιος αποποιηθεί την ευθύνη «αλλά εγώ δεν θα ήθελα να φανεί δειλός».

Ξεκαθάρισε ότι αν το Ποτάμι συμμετέχει στην κυβέρνηση ο ίδιος δεν θα αναλάβει υπουργική θέση αλλά θα προτείνει τη συμμετοχή στελεχών του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι υπήρξε μια μεγάλη συμμαχία σε κρίσιμη στιγμή την οποία όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσκαιρη «γιατί πήγαμε σε εκλογές». «Αυτό το μέτωπο μπορούσε να μας πάει μέχρι το Δεκέμβριο το ελάχιστο. Έπρεπε να πάμε μέχρι τότε τον Δεκέμβριο με την προηγούμενη Βουλή για δύο λόγους: το θέμα του χρέους που οι ευρωπαίοι θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Οι ευρωπαίοι δεν το κατανοούν τον διχασμό ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ήμασταν ενωμένοι. Το δεύτερο είναι γιατί η αγορά τον Οκτώβριο είναι η τελευταία της ευκαιρία.

Υπεραμύνθηκε της θέσης που εξέφρασε το Ποτάμι τον Απρίλιο όταν είπε στον Τσίπρα φέρε μια συμφωνία να υπογράψουμε «γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής και όχι παγαμπόντης. Κανείς δεν λέει ότι η συμφωνία που έφερε ο Τσίπρας είναι καλύτερη από αυτή του Απριλίου».

Τόνισε ακόμα ότι μπορούσε να υπάρχει συμφωνία από τον Απρίλιο για να γλιτώσει η χώρα τα capital controls.
Μιλώντας τέλος για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, είπε ότι δεν έρχεται για να πάρει σύνταξη από τη Βουλή έρχεται για να κυβερνήσει και «εμείς θα προτείνουμε να αναλάβει κάποια θέση στην επόμενη κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα