«Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά»

Δυναμική παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εμπλοκή του ποδοσφαίρου σε φαινόμενα διαφθοράς (βλέπε σκάνδαλο στη FIFA) πραγματοποίησε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αναλυτικά όσα είπε για τα τελευταία γεγονότα στον χώρο:
«Το μήνυμα μας πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά. Όσοι το εμπλέκουν με αυτήν θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αποτελεί ένα κοινωνικό αγαθό με τεράστια επιρροή στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ όλοι μιλούν για το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται σχεδόν καμία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πρωταγωνιστών. Αληθινοί πρωταγωνιστές είναι και τα εκατομμύρια των παιδιών που με μια μπάλα στα πόδια ονειρεύονται κάποια στιγμή να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Είναι οι αθλητές μικρότερων ομάδων, αλλά και παίκτες μικρότερων κατηγοριών που κάνουν το ποδόσφαιρο αυτό που πραγματικά είναι. Το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη, και ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα