Το ποδόσφαιρο και πάλι στο επίκεντρο

Να αλλάξει τη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το άθλημα και τους θεσμούς θα επιχειρήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενά του, ο νέος πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο μέχρι πρότινος γραμματέας της UEFA, είναι ο 10ος πρόεδρος της FIFA, καθώς επικράτησε του Σεΐχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Ιμπραϊμ Αλ Χαλίφα, στις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στη Ζυρίχη την Παρασκευή. Ο Ινφαντίνο συγκέντρωσε 115 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, έναντι 88 του Σεΐχη Σαλμάν και διαδέχεται τον Ίσα Χαγιάτου ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της μεταβατικής περιόδου, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση τον Σεπ Μπλάτερ.

Στις δηλώσεις του ο Τζιάνι Ινφαντίνο υποστήριξε:
«Δεν μπορώ να εκφράσω τί ακριβώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Ζήσαμε μια μεγάλη κρίση, αλλά τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι συνάντησα υπέροχους ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Όλοι αυτοί απαιτούσαν το σεβασμό στη FIFA.

Πρέπει να τους κάνουμε να μας χειροκροτήσουν ξανά για όλα όσα θα κάνουμε μαζί. Ευχαριστώ όλες τις χώρες, και τις 209, όλους τους υποψήφιους. Η διαδικασία αυτή ήταν ένα μεγάλο δείγμα δημοκρατίας. Θέλω να είμαι πρόεδρος και των 209 ομοσπονδιών-μελών. Εχω ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και σκοπεύω να συνεχίσω. Σε αυτή τη νέα εποχή της FIFA πρέπει να βάλουμε ξανά στο επίκεντρο στο αυτό το υπέροχο παιχνίδι, το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα