Το πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα – Ποιους θα δει και πού θα πάει

Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη θα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εμανουέλ Μακρόν όπου θα έχει μπαράζ επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Ο Γάλλος πρόεδρος  θα κάνει έκκληση από την Αθήνα προς τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν τη δημοκρατική κρίση που πιστεύει ότι αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο συνεργάτες του προέδρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ο Εμανουέλ Μακρόν στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα