«Το πρόγραμμα Μητσοτάκη, είναι πρόγραμμα… Πινοσέτ»

«Μέσω του μερίσματος η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες της λιτότητας στα χρόνια της κρίσης», τονίζει με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχοντας ίσως ξεχάσει ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία υπογράφτηκε το τρίτο Μνημόνιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ακόμα ότι χωρίς την πολιτική αλλαγή του 2015 «θα είχαμε και μια σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή ακραίας λιτότητας με περισσότερους φόρους και περικοπές και κανένα μέρισμα καθώς οι στόχοι του 4,5% της ΝΔ ήταν δυσθεώρητοι». «Άλλωστε», προσθέτει, «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναίνεσε τώρα στο μέρισμα, λόγω της κοινωνικής και πολιτικής πίεσης που δέχεται», όπως λέει. Συνεχίζοντας την επίθεση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος τον κατηγορεί λέγοντας ότι «θέλει στην πραγματικότητα να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα της Θάτσερ και του Πινοσέτ στην Ελλάδα», προσθέτοντας, «ευτυχώς δεν θα έχει την ευκαιρία του». Τον κατηγορεί δε για «κυνική» στάση στα θέματα διαφθοράς, φέρνοντας τρία παραδείγματα: την off shore της συζύγου του, την Siemens, το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων».

Παράλληλα, ρωτά μέσω της συνέντευξης του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν θέλει να υπονομεύσει την πορεία της χώρας. «Είναι λίγο γκροτέσκο να εμφανίζεται ως πολέμιος της λιτότητας, αφού η ΝΔ αποτελεί τον επίσημο εκφραστή στη χώρα, των πλέον ακραίων θέσεων των δανειστών και το πολιτικό της πρόγραμμα, προϋποθέτει τη λιτότητα», σημειώνει ο ίδιος.

«Η χώρα αλλάζει μέρα με τη μέρα και βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της», τονίζει ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα