Το πρόγραμμα, ο Νίνης και ο… τίτλος!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί αυτοσκοπό για μία ομάδα με το βεληνεκές του Παναθηναϊκού, ανεξάρτητα με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες δεν προσφέρονται για… μεγαλεία. Ωστόσο, τα σημάδια των τελευταίων εβδομάδων έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα κλίμα έντονης αισιοδοξίας στο εσωτερικό του «τριφυλλιού», οι άνθρωποι του οποίοι βλέπουν την προοπτική να διανοίγεται μπροστά τους και τις πιθανότητες για το… θαύμα να αυξάνουν σημαντικά.

Πρώτα απ’ όλα, ο Παναθηναϊκός, μετά και την αναμέτρηση στην Ξάνθη, θα έχει βγάλει από το πρόγραμμά του σχεδόν όλες τις επικίνδυνες έδρες του φετινού πρωταθλήματος. Στο Καραϊσκάκη έχασε, στην Τούμπα νίκησε, στην Τρίπολη απέσπασε ισοπαλία, στη Λιβαδειά (στο ΟΑΚΑ που έγινε το ματς) πήρε επίσης ισοπαλία και στο Αγρίνιο νίκησε. Με τον έξοδο στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός επί της ουσίας θα τα παίξει όλα για όλα στον δεύτερο γύρο, στην έδρα του, γεγονός που μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει για τους «πράσινους». Επί της ουσίας, τουλάχιστον εκτός έδρας, το «τριφύλλι» έχει να παίξει στα Γιάννινα, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και στη Βέροια! Αναφερόμαστε στα παιχνίδια που θεωρούνται επικίνδυνα για τους «πράσινους», βάσει της δυναμικής των ομάδων. Σε αυτά, δεν υπάρχει κανένα «ντέρμπι», καθώς και τα δύο (με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό), θα διεξαχθούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Το γεγονός αυτό, αναμένεται να καθορίσει και την πολιτική των μετρημένων μεταγραφών που θα γίνουν τον Ιανουάριο. Η προσθήκη του Σωτήρη Νίνη αποτελεί ενδεικτικό δείγμα. Ο διεθνής μέσος είναι παίκτης που συμβάλλει στην οργάνωση του παιχνιδιού και μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στις αντίπαλες κλειστές άμυνες. «Κτυπάει» ακριβώς στο πρόβλημα που παρουσιάζει μέχρι σήμερα η ομάδα. Με την απόκτηση δύο καλών αμυντικών παικτών, ο Γιάννης Αναστασίου πιστεύει ότι θα «δέσει» η ομάδα σε όλες τις γραμμές της και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του δεύτερου γύρου, διεκδικώντας με αυξημένες πιθανότητες τον τίτλο του πρωταθλητή!

Η αισιοδοξία των «πράσινων» τονώνεται ακόμη περισσότερο από την εικόνα που παρουσιάζουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Ο μεν πρώτος δείχνει να λυγίζει από το βάρος της πίεσης που δέχεται ο πρωτοπόρος. Ο μεν δεύτερος, δείχνει να μην έχει λύσεις στα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει σε όλες τις γραμμές του, ενώ και το κλίμα δεν είναι το καλύτερο μέσα στην ομάδα.

Σε αυτά ποντάρουν στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πετύχουν το… θαύμα και – γιατί όχι; – να κερδίσουν εκείνοι το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της επόμενες περιόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα