Το πρώτο ματς των 30 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός του Χάσι (και) απέναντι στην Ριέκα είχε εικόνα… καρμπόν με τα περισσότερα φιλικά και επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στην καινούργια σεζόν.

Θα περίμενε κανείς λόγω του… πακτωλού των 30 εκατομμυρίων που διακυβεύονται (τόσο είναι το μπόνους εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά και με δεδηλωμένη την επιθυμία του προπονητή για το μηδέν στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» να είναι πιο «σφιχτοί» πίσω αλλά και πάλι οι αδυναμίες ήταν ορατές.

Μία από αυτές «τιμώρησε» ο Έμπερ, σκοράροντας για τους Κροάτες εντελώς κόντρα στην ροή του αγώνα. Αποδίδοντας ποδόσφαιρο κοντά σε αυτό που θέλει ο καινούργιος  προπονητής του να παίξει φέτος. Στα 30 τελευταία λεπτά, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του Φορτούνη, που ήρθε με δυνάμεις από τον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν και, αν ο Μπεν ήταν πιο εύστοχος, θα μπορούσαν να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Το 2-1 στις καθυστερήσεις απένειμε δικαιοσύνη, δεν εξασφαλίζει όμως σε καμία περίπτωση αυτόν τον… διπρόσωπο Ολυμπιακό.

Η έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στις γραμμές των πρωταθλητών Ελλάδος αποτελεί την μεγαλύτερη αμφιβολία ενόψει του επαναληπτικού. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα τα φέρνουν οι άμυνες, και ο Ολυμπιακός δεν πείθει ότι μπορεί να κρατήσει άνετα το μηδέν στην Κροατία. Από την άλλη, όμως, είναι ικανός να πετύχει δύο και τρία γκολ στην έδρα της Ριέκα και να περάσει πανηγυρικά στους ομίλους της διοργάνωσης.

 

Αβαντάζ πρόκρισης

για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

 

Πολύ κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκονται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων τους κόντρα σε Έστερσουντ και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξασφάλισε προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στο 3-1 επί των Σουηδών, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ισοπαλία χωρίς γκολ στο Μπριζ, παίζοντας για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο.

Στο Γιουρόπα Λιγκ τα οικονομικά έσοδα δεν είναι τόσο προσοδοφόρα όσο στο Τσάμπιονς Λιγκ (μόλις το 1/9), ωστόσο πέρα από αυτά διακυβεύονται πολλά για το ευρωπαϊκό brand name δύο συλλόγων.

 

 

Άξιζε πολλά αλλά

δεν πήρε τίποτα!

 

 

Πιο… τσάμπα ήττα σε σχέση με αυτήν του Παναθηναϊκού από την Μπιλμπάο στο Γιουρόπα Λιγκ δεν πρέπει να έχει υποστεί ελληνική ομάδα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν για περισσότερα από 60΄ σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή τους, όμως στο τελευταίο 20λεπτο όλη η αμυντική τακτική τους κατέρρευσε και το υπέρ τους 2-0 που τους έφερνε προσωρινά στην θέση του… οδηγού, έγινε μέσα σε μόλις 6 λεπτά 2-3, με τους Βάσκους να πέφτουν από την Ακρόπολη και να βρίσκουν… βαλιτσάκι γεμάτο ευρώ.

Είναι προφανές ότι με τόσα πολλά νέα πρόσωπα φέτος ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκτήσει ακόμα διάρκεια στο παιχνίδι του, ούτε αμυντική σταθερότητα, στοιχείο που αν μη τι άλλο χαρακτήριζε ανέκαθεν τις ομάδες του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα