Το ΣΔΟΕ «άνοιξε» τραπεζικούς λογαριασμούς γνωστού Έλληνα τραγουδιστή

 

Η περιπέτειά του με το ΣΔΟΕ δεν δείχνει να έχει τελειωμό. Αν και δικαιώθηκε πρόσφατα για τα εμβάσματα που τον κατηγορούσαν ότι είχε βάλει παράνομα στην Κύπρο, τώρα τον ελέγχουν εις βάθος δώδεκα ετών στις τραπεζικές του καταθέσεις.

 

Αυτή την φορά, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το 2000-2012 προκειμένου να δουν τις κινήσεις του, τα χρήματα που απέκτησε αλλά και από πού προέκυψαν αυτά.

Σύμφωνα δημοσίευμα των  Παραπολιτικών: «Κρίνεται ότι η φερόμενη ως άγνωστης προέλευσης . περιουσιακή προσαύξηση που θεωρήθηκε ότι προέκυψε από την αποστολή κατά το έτος 2010 των ανωτέρω εμβασμάτων, ποσού 2.415.000 ευρώ, 600.000 ευρώ και 1.940.643,41 ευρώ, δεν επήλθε κατά τη διαχειριστική περίοδο εντός της οποίας πραγματοποιήθηκαν τα εμβάσματα αυτά, όπως εσφαλμένα έκρινε η φορολογική Αρχή, αλλά σε προγενέστερη αυτής διαχειριστική περίοδο, αφού τα ποσά αυτά προήλθαν από προθεσμιακές τραπεζικές καταθέσεις έναρξης σε χρόνο προγενέστερο του έτους 2010» το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τον καλλιτέχνη χαρακτηρίζοντας μη νόμιμο τον προορισμό φόρων και προστίμων που του καταλογίστηκαν το 2014 από το ΚΕΦΟΜΕΠ.

«Συνεπώς, είναι μη νόμιμη η 2067/30.6.2014 οριστική πράξη του διορθωτικού προσδιορισμού φόρου εισοδήματος και εισφοράς αλληλεγγύης του προϊσταμένου του ΚΕΦΟ¬ΜΕΠ, οικ. έτους 2011, με την οποία κρίθηκε ως κρίσιμος χρόνος δημιουργίας της επίμαχης, φερόμενης ως άγνωστης προέλευσης, περιουσιακής προσαύξησης ο χρόνος αποστολής των σχετικών εμβασμάτων». Όσο για τα εμβάσματα του 2011 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αναφέρει: «πλήρως αποδεικνύεται ότι η επίμαχη προσαύξηση που προέκυψε από την αποστολή του εμβάσματος αυτού δεν είναι άγνωστης προέλευσης, όπως εσφαλμένα έκρινε η φορολογική Αρχή».

 

%cf%86%cf%86%cf%86%cf%86

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα