Το σενάριο συναίνεσης ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. και οι… ζωγραφιές Σεβαστάκη

Δουλειά της κυβέρνησης είναι να κυβερνά. Δουλειά της αντιπολίτευση είναι να ελέγχει και να κρίνει. Στην Ελλάδα, όμως, η κύρια δουλεία και των δύο είναι να τσακώνονται μεταξύ τους για κάθε λόγο και με κάθε αφορμή.

Αυτό προφανώς αποκαλύπτει δύο πράγματα ότι τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία τους χωρίζει (όπως και παλαιότερα τη Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ) πολιτική άβυσσος που καθιστά αδύνατη κάθε πιθανότητα προσέγγισης και συναίνεσης.

«Ναι, αυτό συμβαίνει» θα απαντούν οι περισσότεροι, ωστόσο ένα σχετικά προβεβλημένο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος έχει εντελώς διαφορετική άποψη, ακόμη κι από τον πιο αισιόδοξο κεντροαριστερό (για τους σκληροπυρηνικούς ούτε κουβέντα) ψηφοφόρο της Κουμουνδούρου.

Ο λόγος για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη, ο οποίος είπε το αμίμητο: ότι οι διαφορές που χωρίζουν πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είναι περιορισμένες!

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Σάμου εκτίμησε –μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμός της Θεσσαλονίκης– ότι τα δύο κόμματα θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο όπως για το πλεόνασμα, τη φοροδιαφυγή ή την αυξημένη φορολογία.

Το πώς θα γίνει αυτό δεν το εξήγησε. Διότι δεν είναι λίγα τα όσα έχει… σούρει το κόμμα του στην αξιωματική αντιπολίτευση επομένως αδυνατεί κάποιος να πιστέψει πώς θα καθίσουν οι της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου στο ίδιο τραπέζι με πολιτικούς αντιπάλους που έχουν χαρακτηρίσει «οσφυοκάμπτες», «μερκελιστές».

Από την άλλη δεν εξήγησε πώς θα… εξηγήσει ο ίδιος τις δηλώσεις του στα ανώτατα κομματικά και κυβερνητικά κλιμάκια αναφορικά με την «ομολογία ομοιότητας» των δύο κομμάτων.

Ο κοινός νους λέει ότι σαφέστατα και ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα που έγραφαν οι σημαίες του ότι είναι και προσχώρησε –εκβιαζόμενο ή όχι από τους δανειστές μικρή σημασία έχει– στο στρατόπεδο των «κακών μνημονιακών» που κόβουν συντάξεις που βάζουν φόρους.

Ίσως, πάλι, σε κάποιους να μην φαντάζει τόσο ξένο ένα (τραβηγμένο από τα μαλλιά) ενδεχόμενο συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. αναλογιζόμενοι ότι εν τέλει πραγματοποιήθηκε το άλλο αδύνατο σενάριο της συγκυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ..

Αλλά μάλλον αυτό το ενδεχόμενο δεν πρόκειται να το δει ο κ. Σεβαστάκη ούτε… ζωγραφιστό έστω κι αν έχει σπουδάσει 6 χρόνια ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα