Το σημαντικότερο όλων, ότι έχει μέλλον

Βλέποντας την ΑΕΚ στο Μιλάνο εύκολα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς ότι από τους εννέα παίκτες που έπαιξαν πάνω από 90 λεπτά, στο τέλος πιο κουρασμένος από όλους έδειχνε ο Γκάλο! Η εξήγηση δεν είναι δύσκολη. Ο Βραζιλιάνος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της ομάδας, καθώς είναι 31 ετών και… 31 ημερών!

Σαν πολύ… μικρός δεν είναι για μεγαλύτερος όλων; Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ΑΕΚ διαθέτει πίσω από τον Γκάλο δύο έτοιμους παίκτες, τον Μιχάλη Μπακάκη – που παίζει παντού βέβαια, όχι μόνο ως δεξί μπακ – και τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο. Είναι και νεανική και πλήρης και αυτό πιστώνεται στο διοικητικό οργανόγραμμα που συντάχθηκε μεταξύ 2013 και 2014, όταν η ομάδα ήταν σβησμένη από τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, αλλά κάποιος εξαιρετικός συντονιστής έδωσε το «χαρτάκι» στο Δημήτρη Μελισσανίδη και του είπε: «Πάρε Λαμπρόπουλο, Μπακάκη, Μάνταλο, Ανέστη, Σιμόες, Γιόχανσον και προχώρα!».

Κάθε αποτέλεσμα που παίρνει η ΑΕΚ, κάθε καλή εμφάνιση, κάθε εβδομάδα προόδου σίγουρα οφείλεται στον καλό προπονητή της και στους παίκτες αξίας που έχει. Αλλά όταν βλέπεις παίκτες της Β’ Εθνικής, τον Ανέστη, τον Μπακάκη, τον Τζανετόπουλο, τον Μάνταλο, τον Γιόχανσον, τον Γαλανόπουλο, να παίζουν ακόμη στην ομάδα, να στέκονται στο Σαν Σίρο, να φέρνουν βαθμούς στην Ελλάδα και να κάνουν πρωταθλητισμό, τότε δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως η δουλειά δεν έγινε προχθές, αλλά το 2013!

Πέραν όλων, η ΑΕΚ δείχνει πως δεν είναι ομάδα πενταετίας, πως δεν εκπνέει φέτος το συγκεκριμένο δημιούργημα. Είναι ξεκάθαρο πως έχει μπει στις ράγες ένα ποδοσφαιρικό συγκρότημα με μέλλον. Είναι απίστευτο το ότι μόνο ένας παίκτης από τους 14 που έπαιξαν στο Μιλάνο ήταν άνω των 30 ετών!

Ο 19χρονος Γαλανόπουλος, ο 22χρονος Τζανετόπουλος, οι 24χρονοι Μπακασέτας και Λιβάγια είναι οι πιο μικροί. Ο Αραούχο είναι 25, ο Ανέστης, ο Μπακάκης και ο Μάνταλος είναι 26. Ο Σιμόες, ο Γιόχανσον, ο Λόπες και ο Βράνιες είναι 27. Ο Λάζαρος 30 και ο Γκάλο 31. Πιο μικροί από τον Γκάλο είναι και οι Κονέ, Τσιγκρίνσκι που έκλεισαν πρόσφατα τα 30.

Επιστροφή στο… ξενέρωτο και άδειο ΟΑΚΑ και σύσκεψη

Η ΑΕΚ πλέον πρέπει να στραφεί στις εγχώριες διοργανώσεις και να υποδεχθεί τον Ατρόμητο στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Τι θα γίνει, όμως, στο μεθεπόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ που το στάδιο θα έχει κόσμο και μάλιστα αρκετό; Ένα καπνογόνο σε αυτό  το ντέρμπι σημαίνει τιμωρία για δύο αγωνιστικές, με τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Σίγουρα δεν είναι εμπορικά παιχνίδια, αλλά θα χαθούν λεφτά από τα προσδοκώμενα έσοδα και από τα πρόστιμα και η ΠΑΕ δεν μπορεί να ζει συνέχεια με αυτόν τον κίνδυνο. Επίσης, η ομάδα  στηρίζεται στην αγάπη που δείχνουν οι παίκτες στη φανέλα και στον οργανισμό, στο καλό κλίμα εντός της οικογένειας και στη σχέση με τον κόσμο. Το άδειο ΟΑΚΑ ξενερώνει ποδοσφαιριστές και μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τις σκέψεις τους για ανανέωση. Η διοίκηση προσανατολίζεται σε σύσκεψη κορυφής ή και σε συνεννόηση με τους οργανωμένους προκειμένου να μην ανάψει ξανά καπνογόνο μέχρι το τέλος της σεζόν. Αναμένεται να γίνει μεγάλος έλεγχος στο ΟΑΚΑ για να ερευνηθούν όλοι οι ύποπτοι χώροι (τουαλέτες, κάτω από τα καθίσματα) εκεί που συχνά κρύβονται καπνογόνα και από εκεί και έπειτα, να παρθούν σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τον έλεγχο σε συγκεκριμένες θύρες. Στη θύρα 35 του ΟΑΚΑ στα μεγάλα παιχνίδια συνωστίζονται 2.500 άνθρωποι και αν ο έλεγχος είναι τυπικός, ο θερμόαιμος που δεν καταλαβαίνει ούτε από τιμωρίες, ούτε από τίποτα, θα περάσει το καπνογόνο του και θα το ανάψει  στο γκολ δίχως να σκεφτεί τίποτα. Η παρουσία του κόσμου στο ματς με την Αούστρια Βιέννης είναι ο οδηγός και πάνω σε αυτό η ΠΑΕ θα προσπαθήσει να χτίσει μία διαφορετική συμπεριφορά του κόσμου. Σε 18 με 20 μήνες η ΑΕΚ σκοπεύει να παίζει στην «Αγία Σοφία» με την εξέδρα στα… τρία μέτρα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν είναι να μένει κλειστή κάθε λίγο και λιγάκι δεν έχει νόημα…

Υ.Γ.: Η ΑΕΚ δεν έχει μόνο αγωνιστικό μέλλον, αλλά και… διοικητικό. Έναν σοβαρό διάδοχο που δεν κάνει αναρτήσεις.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα