Το σκεπτικό της αθώωσης Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απαλλάχθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την υπόθεση απειλών κατά του παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Κύρκου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-ΟΣΦΠ 1-0.

Τόσο η ομολογία του Κύρκου (για το ότι δεν ένιωσε απειλή), όσο και η έλλειψη μαρτύρων, οδήγησε στη νέα αθώωση του Μελισσανίδη, μετά από αυτή της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ορίστε το σκεπτικό της απόφασης αθώωσης του προέδρου της Aegean.

«Από τα ανωτέρω αποδεικτικά μέσα, δεν προκύπτει με ασφάλεια το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο αυτών ανδρών και ειδικότερα δεν προκύπτει εάν ο Δημήτριος Μελισσανίδης απευθύνθηκε με απειλητικές εκφράσεις προς το Δημήτριο Κύρκο. Επισημαίνεται, δε, συναφώς ότι άπαντες οι αυτόπτες μάρτυρες, που εξετάσθηκαν ενόρκως ενώπιον του δικαιοδοτικού τούτου οργάνου, δεν ηδυνήθησαν μεν να προσδιορίσουν με ακρίβεια το περιεχόμενο της στιχομυθίας μεταξύ των δύο ανωτέρω προσώπων, ωστόσο άπαντες, εκτιμώντας το ύφος του Δημητρίου Μελισσανίδη, κατά τη διάρκεια του επίμαχου συμβάντος, ήχθησαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για έναν απλό διάλογο καθαρά ποδοσφαιρικού περιεχομένου, χωρίς ένταση και σε κάθε περίπτωση χωρίς οιαδήποτε απειλή εκ μέρους του δευτέρου εγκαλουμένου, γεγονός, το οποίο εάν πράγματι είχε συμβεί, θα είχε οδηγήσει στην άμεση επέμβαση των εκεί παρευρισκόμενων αστυνομικών οργάνων, καθώς και στην καταγραφή του συμβάντος από τους παρακειμένως ευρισκόμενους δημοσιογράφους. Ακόμη, δε, θα είχε καταγραφεί και στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνος – γεγονός το οποίο δεν συνέβη-, ενώ ο Δημήτριος Κύρκος θα είχε προσφύγει στην προστασία των αρμοδίων αστυνομικών αρχών.

Ουδόλως περιήλθε σε τρόμο ή ανησυχία, συνεπεία των ανωτέρω απειλητικών εκφράσεων, που φέρεται ότι του απηύθυνε ο Δημήτριος Μελισσανίδης, ενώ ο ίδιος (Δημήτριος Κύρκος) δεν σκέφθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον πως ο τελευταίος θα υλοποιούσε τις ως άνω απειλές του. Συνακόλουθα, ανεξαρτήτως της ακρίβειας ή μη των όσων κατήγγειλε ο Δημήτριος Κύρκος, αναφορικά με τις εκφράσεις, τις οποίες του απηύθυνε ο Δημήτριος Μελισσανίδης, δεν στοιχειοθετείται εν προκειμένω η πειθαρχική παράβαση της απειλής».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα