«Το συρτάκι του Φέτφα»

Για το τι είναι ικανός να κάνει εντός γηπέδου ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά δεν είναι αντίστοιχα διαδεδομένο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η χώρα λοιπόν που αρχίζει να μαθαίνει το ταλέντο του Έλληνα διεθνή χαφ είναι η Ιταλία στην οποία αγωνίζεται με τη φανέλα της Τζένοα από το καλοκαίρι.

Μετά από μια εύλογη περίοδο προσαρμογής, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αρχίζει να «ξεδιπλώνει» το ταλέντο του και ψήγματα αυτού έδειξε στο τελευταίο ματς της ομάδας της Γένοβας κόντρα στην Τορίνο.

Η Τζένοα  τα βρήκε σκούρα αφού ήταν πίσω στο σκορ με 0-1 αλλά χρειάστηκαν μόλις 7 δευτερόλεπτα ώστε ο «Φέτφα» να δώσει έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του Μπιοντίνι και να φέρει το ματς στα ίσια, αφού πρώτα είχε «εκθέσει» δύο αντιπάλους του.

Για αυτό το λόγο, η ιστοσελίδα «Il Secolo ΧΙΧ» αφιέρωσε ένα θέμα αποκλειστικά για τον Γιάννη Φετφατζίδη χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις του ως φιγούρες στο συρτάκι.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το χαμηλό ύψος του, 1,64, του δίνει το ιδανικό (χαμηλό) κέντρου βάρους για να εκτελέσει το συρτάκι ενώ ο τρόπος που επιταχύνει κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του θυμίζει τον ολοένα αυξανόμενο ρυθμό στον περίφημο και διαχρονικό Ζορμπά.

Η ιστοσελίδας μάλιστα αναφέρει και ένα περιστατικό που συνέβη προ ολίγων ημερών σε μία από τις προπονήσεις της Τζένοα, με τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι να τον συμβουλεύει να είναι περισσότερο ομαδικός αφού πρώτα βέβαια είχε εντυπωσιάσει με τις ντρίπλες του.

«Φέτφα, πέρνα τη μπάλα, δεν μπορείς να τους περάσεις όλους», ήταν η ατάκα του Ιταλού τεχνικού προς τον Έλληνα και όπως φάνηκε και εντός γηπέδου μπορεί και να περάσεις μερικούς αντιπάλους του αλλά και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι ο Φερνάντο Σάντος θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόοδο του 24χρονου αφού θεωρείται μια πολύ ποιοτική προσθήκη για την εθνική ενόψει του Μουντιάλ.

Η ενέργεια του Φετφατζίδη στο 1:30.


Genoa 1-1 Torino (Highlights) 30.11 ourmatch.net από ourmatch

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα