Το σχέδιο αποδόμησης του Τσίπρα

«Περιμένετε και θα δείτε». Με αυτήν τη φράση οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και για τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, στον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας.

Στο μεταξύ, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά ξεδιπλώνεται η στρατηγική του κόμματος της Ν.Δ. και σε κάθε περιοχή που επισκέπτεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τις συσκέψεις και τις ομιλίες συσπειρώνει ολοένα και πιο πολύ την βάση του κόμματος. Στόχος της Λεωφόρου Συγγρού είναι να προσελκύσει πολίτες με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και δημοσίους υπαλλήλους, που είτε είχαν ψηφίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, είτε συμφωνούν με τις ιδέες της.

Δεξαμενή αποτελούν οι αναποφάσιστοι και οι ψηφοφόροι κομμάτων, όπως των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜ.ΑΡ., ή άλλων μικρότερων σχηματισμών (Τζήμερου κ.λπ.), αλλά και αυτοί που για κάποιο λόγο είχαν μετακινηθεί από τη Ν.Δ. ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις ομιλίες που θα συνεχίσει να κάνει εντός και εκτός Αθηνών, ο πρωθυπουργός θα κινείται πάνω σε δύο άξονες. Ο ένας άξονας θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των προτάσεων και των θέσεων της Ν.Δ. και ο άλλος τις απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την αποδόμηση των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει ούτε δράμα, ούτε φόβος, ούτε πόλωση. Υπάρχουν επιλογές», έλεγε στέλεχος του “γαλάζιου” επικοινωνιακού επιτελείου, σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει στις ομιλίες του να τονίζει τα θετικά στοιχεία της Ν.Δ. Από την άλλη, η ρητορική της Συγγρού θα επικεντρωθεί στη λογική ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός τού «λεφτά υπάρχουν». “Για εμάς λεφτά δεν υπάρχουν. Εμείς τα λεφτά του ελληνικού λαού τα πήραμε, τα αξιοποιήσαμε και οδηγούμε την Ελλάδα στην έξοδο από τα μνημόνια”, είναι η θέση που θα αναπτύσσουν από ‘δώ και πέρα στις δημόσιες εμφανίσεις τους τα “γαλάζια” στελέχη.

Η αποδόμηση

Παράλληλα, η στρατηγική της Ν.Δ. θα στοχεύει και στη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με δύο στοιχεία: το παλιό και την αναξιοπιστία. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η αναφορά του κ. Σαμαρά από την Κομοτηνή στους «Φωτόπουλους που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουν ξανά τα σκανδαλώδη προνόμια», αλλά και σε όσους «έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τώρα τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα. Αυτά τα σχέδια χαλάσαμε, να ποιους εξυπηρετούν στο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ψηλά στην ατζέντα θα παραμείνουν για τη Λεωφόρο Συγγρού και τα ζητήματα ασφάλειας όπως και τα εθνικά θέματα, καθώς εκεί δίνει μεγάλη σημασία το ακροατήριο της Ν.Δ. και οι πιθανοί ψηφοφόροι της από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ αποτελούν και το αδύναμο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι σήμερα υποστήριζε άλλα.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα