Το σχέδιο των πρώτων 56 ημερών για τα αεροδρόμια

Τον γενικό καθαρισμό, τη βελτίωση των χώρων υγιεινής (τουαλέτες), την εγκατάσταση νέου συστήματος ελέγχου, δράσεις που συνολικά θα κάνουν πολύ πιο ευχάριστη τη διαμονή των επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια προσδίδοντάς τους τη μορφή που έχει η πλειοψηφία των διεθνών αερολιμένων του κόσμου, περιλαμβάνει πρωταρχικά το σχέδιο των 8 «εναρκτήριων» εβδομάδων της Fraport Greece για την αναβάθμιση των κατά τόπους υποδομών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελλ, εξήγησε ότι η παρούσα κατάσταση που παρουσιάζουν πολλά από τα 14 αεροδρόμια είναι εξαιρετικά προβληματική και ότι σκοπός της κοινοπραξίας είναι να βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας των αεροδρομίων, ώστε αυτά «να γίνουν όσο γίνεται καλύτερα, καθαρότερα και ασφαλέστερα, για τους επιβάτες, τους υπαλλήλους και όλη την κοινωνία».

«Η επένδυση που θα κάνουμε θα δίνει οφέλη στους επιβάτες, αλλά και στους εργαζόμενους των αεροδρομίων, που σε πολλά αεροδρόμια, εργάζονται σήμερα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Ζίνελλ και δεσμεύτηκε ότι οι κρατικοί υπάλληλοι των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, απλώς ενδέχεται να απασχοληθούν σε διαφορετικό πόστο εργασίας.

«Δημιουργήσαμε 560 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ήδη υπογράψαμε συνεργασίες με εταιρείες καθαρισμού και άλλων υπηρεσιών. Έτσι δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα αεροδρόμια με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, όπου εδρεύουν τα αεροδρόμια» κατέληξε ο CEO της κοινοπραξίας.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης (2/5), σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, εκπρόσωποι της Fraport Greece παρουσίασαν το σχέδιο ανάπτυξης – αναβάθμισης του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδρίστριας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα