Το τέλος μιας σχέσης

Στις 14/4/2017, η «Άποψη» με δημοσίευμά της είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι οι σχέσεις μεταξύ των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη βρίσκονται σε θερμοκρασίες Ιουλίου.

Στα σχετικά ρεπορτάζ αναφερόταν ότι η αποκατάσταση των σχέσεων ξεκίνησε με μεσολάβηση του υπουργού Νίκου Παππά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο προέδρων γνώριζαν αρκετοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα ρεπορτάζ των δύο ΠΑΕ, αλλά λόγω της χρονίας έντασης των σχέσεων μεταξύ των φιλάθλων Θρύλου και ΠΑΟΚ, και παράλληλα προστατεύοντας και τα… μεροκάματά τους –αφού και ο Τύπος βρίσκεται σε περίοδο κρίσης– δεν προέβαλαν το γεγονός της «συμμαχίας» αυτής.

Και μιλάμε για συμμαχία, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέσυρε τον ούτως ή άλλως ακατάλληλο για πρόεδρο Ελευθεριάδη, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τον εκλεκτό του Ιβάν, Βαγγέλη Γραμμένο.

Είναι γεγονός ότι το δημοσίευμα της «Α» ενόχλησε και τις δύο πλευρές, αλλά καμία δεν προέβη σε διάψευση, αφού μια τέτοια τοποθέτηση θα υποχρέωνε την εφημερίδα μας να παρουσιάσει «διευθύνσεις και ονόματα» –όπως λέει και το τραγούδι του Δάντη–, που θα αποδείκνυαν το αληθές του ρεπορτάζ.

Σήμερα η «Α» παρουσιάζει τους λόγους που οδήγησαν σε ναυάγιο τη συμμαχία αυτή, ένα ναυάγιο που έλαβε χώρα προ είκοσι περίπου ημερών.

Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο υποψήφιος για εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη χωρίς αντίπαλο, αφού η παράταξη Μαρινάκη δεν προσήλθε στις σχετικές εκλογές της ΕΠΟ.

Η συμφωνία όμως για την εκλογή Γραμμένου είχε και… ουρά. Τι είχε συμφωνηθεί;

Πολύ απλά ο Βαγγέλης Γραμμένος στις εκλογές της ΕΟΕ για την ανάδειξη του εκπροσώπου στην ΔΟΕ, πίσω από το παραβάν θα ψήφιζε ως εκπρόσωπος στη ΔΟΕ τον Ισίδωρο Κούβελο αντί του Σπύρου Καπράλου. Το γεγονός διέρρευσε και με παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή ο Ιβάν ενημερώθηκε ότι κάτι τέτοιο θα είχε συνέπειες. Και επειδή τα σχέδια του κ. Σαββίδη, όπως γράφουμε σε άλλες σελίδες, έχουν και πολιτικές προεκτάσεις, άλλαξε πορεία και ενημέρωσε τον Β. Γραμμένο ότι πρέπει να ψηφίσει τον Σπ. Καπράλο.

Παράλληλα είχε την εντιμότητα να ενημερώσει με sms τον Βαγγέλη Μαρινάκη ότι λόγω παρέμβασης του Μεγάρου Μαξίμου δεν μπορεί να υλοποιήσει τη συμφωνία.

Όταν με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά, έλαβε την απάντηση ότι το θέμα αυτό «είναι πάνω από τις δυνατότητές του», φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι φήμες κάνουν λόγο ότι η υποστήριξη του Αλέξη στο πρόσωπο του Σπύρου Καπράλου ήταν και μία ένδειξη καλής θέλησης προς το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, αφού ο Καπράλος επί πρωθυπουργίας του είχε διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας αλλά και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου.

Η εξέλιξη αυτή, που δεν άρεσε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε ως αποτέλεσμα η εφημερίδα «Γαύρος» να έχει στο προτωσέλιδό της ρεπορτάζ με θέμα «Η Χούντα του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που έβγαλε από τα ρούχα τους τους κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η έκρηξη αυτή, και με την ευγενή προσφορά του Πάνου Καμμένου, είχε τα αποτελέσματά της. Χωρίς να τα έχουν επισήμως «σπάσει» Ιβάν και Βαγγέλης, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε παρέμβαση σε πειθαρχική δίκη του Ολυμπιακού για αφαίρεση 6 βαθμών από τον Θρύλο, ώστε να πάρει εκείνος το πρωτάθλημα. Η ενέργεια αυτή, εκτός από ικανοποίηση των ενοίκων του Μαξίμου, είχε και ως στόχο να σταματήσει το μουρμουρητό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που δεν έβλεπαν με καλό μάτι μια τέτοια συμμαχία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ιβάν Σαββίδης προτίμησε το Μέγαρο Μαξίμου από το Λιμάνι.

Η εξέλιξη της σύγκρουσης αυτής θα φανεί στις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες βεβαίως δεν θα γίνουν μέχρι τις 31 Μαΐου, αφού τα μέλη της Επιτροπής Εξομάλυνσης –που έχουν διαλύσει κυριολεκτικά το ποδόσφαιρο– δεν βλέπουν τον λόγο να μην παρατείνουν την καταβολή του παχυλού μηνιαίου μισθού τους, ο Κουτσοκούμνης έχει ξεχάσει να έρθει στην Ελλάδα για να αποφύγει τις περιπέτειες από την πρακτική του της μορφής «τάζω και δεν κάνω», ο δε υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δεν έχει ακόμη αποφασίσει με ποιον τρόπο θα εξυγιάνει εκλογικά το ποδόσφαιρο.

Κερδισμένος της όλης ιστορίας ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που από αδύναμος κρίκος –λόγω της μικρής διάρκειας της συμμαχίας Ιβάν-Βαγγέλη– αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των εκλογών. Οψόμεθα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα