«Το τέλος της αξιολόγησης, οριστικοποιεί την έξοδο από την ύφεση»

Ευοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία δια στόματος του Μιχάλη Σάλλα όπως ανέφερε, κατά την ομιλία του, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τρ. Πειραιώς.

Ειδικότερα, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τέθηκαν οι βάσεις για την άρση μεγάλου μέρους της αβεβαιότητας καθώς και της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και της εδραίωσης και ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.
Ο Μιχάλης Σάλλας ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτεί τη βάση για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την ύφεση και επισήμανε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθουν στο 2% το 2017.

Ο κ. Σάλλας σημείωσε πως μετά τις σημαντικές εξελίξεις στο Eurogroup που βοηθούν στην σταθεροποίηση της οικονομίας αναμένεται τώρα και η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στην υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016 που συνολικά μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι από εδώ και πέρα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πραγματοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς.
Εκτίμησε δε ότι με την σταδιακή επιστροφή της εμπιστοσύνης θα επιστρέψουν και οι καταθέσεις ενώ θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δανείων σε καθυστέρηση.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς εκτίμησε ότι «θα ισχυροποιηθεί η πορεία προς την κερδοφορία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα