Το τερμάτισε ο Ινφαντίνο!

Καινοτόμος είναι σίγουρα! Ο Τζιάνι Ινφαντίνο προτείνει διαρκώς νέες επαναστατικές ιδέες για το ποδόσφαιρο και αυτή τη φορά ξέφυγε από τα οργανωτικά και πήγε στα… διαιτητικά.

Ο πρόεδρος της FIFA, αφού πρώτα αποκάλυψε τις προθέσεις του για Μουντιάλ 48 ομάδων και για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 32 ομάδων, τώρα φέρνει στο προσκήνιο τη σύνδεση τεχνολογίας και ποδοσφαίρου με την ενσωμάτωση GPS (συστήματος εντοπισμού θέσης) στους ποδοσφαιριστές για να ελέγχεται ο βραχνάς των βοηθών διαιτητών, το οφ σάιντ.

Μετά την «τεχνολογία γραμμής», λοιπόν, αλλά και τις πάμπολλες εφαρμογές των θετικών επιστημών σε άλλα αθλήματα, ο πρόεδρος του… βασιλιά των αθλημάτων θέλει να βγάλει στην ανεργία τους πλαϊνούς διαιτητές (που λέει ο λόγος), με την τοποθέτηση μικροτσιπ στα ρούχα των παικτών. Με αυτόν τον τρόπο, οι φάσεις θα εξελίσσονται κανονικά και μόνο αν σημάνει συναγερμός από το σύστημα θα διακόπτονται για οφ σάιντ. Τώρα, αν θα υπάρχει ηχητική σήμανση μόνο στα ακουστικά των διαιτητών και τεχνικές λεπτομέρειες τέτοιου τύπου δεν είναι της παρούσης, αλλά κακά τα ψέματα ζούμε στην εποχή της ψηφιακής και κβαντικής τεχνολογίας και είναι κρίμα να κρατάμε το ποδόσφαιρο μακριά από αυτή την εποχή, επειδή είναι το λαϊκότερο άθλημα και θα προσβάλει την αισθητική του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα