Το τραγικό σόου ενός απελπισμένου βετεράνου

Κάποτε ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε κωλοτούμπες στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και άλλα… διάφορα, προκαλώντας το χλευασμό των ποδοσφαιριστών του. Κάτι ανάλογο έπραξε και ο Λουίς Φαν Γκάαλ, όχι όμως στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά την ώρα του αγώνα και μπροστά στα έκπληκτα μάτια χιλιάδων φιλάθλων στο γήπεδο και εκατομμυρίων στον τηλεοπτικό δέκτη.

Το να βλέπεις έναν 60άχρονο άνθρωπο να κυλιέται στο χορτάρι σαν… μπέμπης, δεν είναι η καλύτερη εικόνα. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς ομάδες στον πλανήτη. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ εξέθεσε με τη συμπεριφορά του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία, καλώς ή κακώς, εκπροσωπεί σε κάθε του ενέργεια.

Ο Ολλανδός τεχνικός σωριάστηκε στο έδαφος μπροστά στον τέταρτο διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί για τις… βουτιές των παικτών της Άρσεναλ, κάτι που προκάλεσε φυσικά έντονα σχόλια. Ο ίδιος αντιλήφθηκε το ατόπημά του, ωστόσο ήταν αργά για να το διορθώσει. Βέβαια παρουσίασε τη δική του εκδοχή…

«Ήταν πολύ συναισθηματικό από την πλευρά μου και δεν είναι καλό ούτε για τον διαιτητή, αλλά ούτε και για τους βοηθούς του και για τον τέταρτο. Συνήθως κάθομαι συνέχεια στον πάγκο, κάτι για το οποίο μου έχει ασκηθεί αρκετή κριτική. Έχω ζητήσει συγγνώμη από τον διαιτητή και τον επόπτη για ό,τι συνέβη. Πρέπει να ελέγχω τα συναισθήματά μου».

Ο Ολλανδός ζήτησε συγγνώμη από τους διαιτητές. Ωστόσο, αυτό που δεν αντιλήφθηκε, είναι ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς και τους ανθρώπους της ομάδας, την οποία εξέθεσε παγκοσμίως με τη γραφικότητά του. Ένα, πραγματικά, τραγικό σόου, από έναν απελπισμένο παλαίμαχο προπονητή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα