Το φαινόμενο Νικ Κύργιος! (Video)

Απίστευτα πράγματα από τον 21χρονο τενίστα Νικ Κύργιο, ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει την παγκόσμια σκηνή του αθλήματος με τα επιτεύγματά του. Δεν είναι μόνο η σταδιακή αναρρίχηση του στην πρώτη 20άδα, αλλά ο συνδυασμός του εκρηκτικού του χαρακτήρα με τα πολυπολιτισμικά του γνωρίσματα και τις εντός κορτ δεξιότητες, παρά το ότι έπιασε ρακέτα για πρώτη φορά στη ζωή του πριν από οκτώ χρόνια.

Τι κατάφερε αυτή τη φορά; Στο τουρνουά του Ακαπούλκο νίκησε 2-0 το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς {7-6 (11-9), 7-5} και κατάφερε να γίνει ο δεύτερος μόλις τενίστας που καταφέρνει να νικήσει όλα τα μέλη της «αγίας τριάδας των ρακετών», Ναδάλ, Φέντερερ, Τζόκοβιτς και μάλιστα στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού! Ο Κύργιος δεν έχει κλείσει ακόμη τα 22, είναι μακράν ο μικρότερος στη λίστα με τους κορυφαίους και διαρκώς ανεβαίνει. Το παιδί πάει για μεγάλα πράγματα, αρκεί να συμμορφωθεί και να ακολουθεί τους κανόνες, τους οποία συχνά αγνοεί λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα.

Μεγαλωμένος στη Μελβούρνη από Ηπειρώτη εργάτη πατέρα και Μαλαισιανή μηχανικό υπολογιστών μητέρα, μέλος της πριγκηπικής οικογένειας μίας εκ των εννέα επαρχιών της Μαλαισίας (παραιτήθηκε από τον τίτλο για να πάει στην Αυστραλία) ο Νικ Κύργιος έπαιζε μικρός μπάλα, μέχρι που στα 14 το γύρισε στο τένις. Το ταλέντο του απίθανο, το σερβίς του άπιαστο, τι ακριβώς θα συμβεί αν βελτιωθεί ακόμη περισσότερο;

Πρόκειται για έναν εκπληκτικό αθλητή, με ένα άγριο πολιτισμικό υπόβαθρο στο dna του – αν δει κανείς τις «κάστες» και τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς των γονιών του – κάτι που αντανακλάται στο ατίθασο του χαρακτήρα του.

Δείτε μόνο δέκα φάσεις του Νικ είτε σε σκληρή επιφάνεια, είτε σε χώμα ή χόρτο, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, πριν καν γίνει 20 χρονών:

Δείτε επίσης δέκα στιγμιότυπα μέσα στο 2016 σε ηλικία 21 έτους:

https://www.youtube.com/watch?v=Dh5w1xYSaAI

Φάσεις από τον θρίαμβο απέναντι στον Τζόκοβιτς:

https://www.youtube.com/watch?v=9A3uZZaRBlA

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα