Το φλερτ γίνεται δεσμός;

Eνα ακόμα βήμα, για την συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου στην κεντροαριστερά  έγινε την Τρίτη στο Περιστέρι στην εκδήλωση των «58», με σημείο ιδιαίτερης αναφοράς την ισχυρή παρουσία στελεχών της ΔΗΜΑΡ παρά την άρνηση της ηγεσίας για κεντροαριστερό «γάμο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο απερχόμενος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και πολλά τοπικά στελέχη του κόμματος που με την παρουσία τους έδειξαν ότι κόντρα στην πλειοψηφούσα άποψη της Αγ. Κωνσταντίνου μπορούν να «συνυπάρξουν» με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει την κοινή κάθοδο των κεντροαριστερών δυνάμεων στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Στην κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο του Περιστερίου ήταν από το ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του, Ν. Ανδρουλάκης, ο Ο. Κωνσταντινόπουλος, ο Χρ. Πρωτόπαπας και η Αθηνά Δρέττα, καθώς και στελέχη του κόμματος και από τις γύρω περιοχές.

«Όλοι αυτοί, όλοι εμείς, θα βρεθούμε σε μια μεγάλη Πρώτη Συνέλευση προς τα τέλη του Φεβρουαρίου για να ιδρύσουμε την Παράταξη και να ξεκινήσουμε την πορεία προς τις εκλογές για την Ευρώπη και για την ενίσχυση των τοπικών αρχόντων που κινούνται στο πνεύμα των “5 Δημάρχων” – του Μπουτάρη και του Καμίνη. Μαζί θα είναι ο υποψήφιος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι του ΕΣΚ. Θα σηματοδοτήσουμε έτσι την ιδεολογική ένταξη της Παράταξης στον χώρο της ευρω-κεντροαριστεράς», ανακοίνωσε ο εκ μέρους της κίνησης που όμως στο μεσοδιάστημα απέκτησε το όνομα -«Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη»- και σε λίγο θα έχει νέο σύμβολο, Γ. Βούλγαρης.

«Θα είναι μια παράταξη πολιτών, όχι κομματικών μηχανισμών», υποστήριξε ο κ. Βούλγαρης, που η ομιλία του είχε τα χαρακτηριστικά ενός «μανιφέστου» της παράταξης, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους στον ευρύτερο χώρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν ζητείται η αυτοδιάλυση των κομμάτων.

Απευθύνθηκε στους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων, στους ανένταχτους και στους νέους ανθρώπους που «πρέπει να βρουν τις πόρτες ανοιχτές της παράταξης».

Μάλιστα όπως αναφέρει το «Έθνος» στην ταβέρνα «Ο Ηλίας» στο Περιστέρι συνεχίστηκε μετά την εκδήλωση η συζήτηση που είχε ξεκινήσει στα «πηγαδάκια» για τον προγραμματικό «οδικό χάρτη» της παράταξης, το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης.

Μεταξύ των προτάσεων είναι: αλλαγή στο κράτος πρόνοιας, προτεραιότητες στις οικογένειες με παιδιά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, συχνά χωρίς βιβλιάριο ασθενείας ή άλλη εισοδηματική ενίσχυση, δωρεάν πρόσβαση για όλους σε ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών υγείας, αποκατάσταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», επέκταση της παιδικής φροντίδας, γεύματα στα σχολεία για τους μαθητές δημοτικού (το υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ), εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε εθνική κλίμακα, επιμήκυνση του τακτικού επιδόματος ανεργίας από 12 σε 24 μήνες κ.ά.

Οι «58» τάσσονται υπέρ της πολιτικής ηθικής και τη διερεύνηση κάθε ενδεχόμενου σκανδάλου από τη Δικαιοσύνη μέχρι τελευταίας κεραίας, υπέρ της απομάκρυνσης των κομμάτων από το κράτος και της λογικής του 4-2-1 που υπήρχε στην τρικομματική κυβέρνηση για τον ορισμό ηγεσιών στις θέσεις-κλειδιά, ενώ εισηγούνται τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την άμεση τροποποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και του «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα