Το χαρτί του ΣτΕ παίζουν οι καναλάρχες

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Μπορεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες να τρέχει κανονικά και τα κανάλια να έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ωστόσο καθημερινά δεκάδες είναι οι προσφυγές των καναλαρχών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών δίνουν τον δικό τους αγώνα για να υπάρξει αναστολή ή ακόμα και ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που προηγήθηκαν της προκήρυξης. Το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, δέχεται καθημερινά προσφυγές και δικόγραφα, ωστόσο προς το παρόν τουλάχιστον ο διαγωνισμός διεξάγεται κανονικά. Άλλωστε, στις αρχές Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ενώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα γνωρίζουμε ποιοι πληρούν τα κριτήρια για να πάρουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Μέχρι τότε, πάντως, τα τηλεοπτικά κανάλια και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας δίνουν τον δικό τους αγώνα. Τα κανάλια που «κατέφυγαν» στο ΣτΕ είναι το MEGA, ο ANT1, ο ΣΚΑΪ, το EPSILON, ο ALPHA, το STAR και το ΑRT, έχοντας συνολικά αποστείλει πάνω από 60 δικόγραφα. Μεταξύ των οποίων 23 αιτήσεις ακύρωσης των υπουργικών αποφάσεων και 8 προσφυγές κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Από το υπουργικό γραφείο, δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι και ελπίζουν πως δεν θα υπάρξει καμία ανατροπή των πλάνων τους, που περιλαμβάνει την εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου από τη νέα σεζόν. Από την πλευρά τους, οι καναλάρχες ασκούν πίεση με στόχο να κερδίσουν χρόνο και –γιατί όχι;– να αποφύγουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Να σημειωθεί ότι στις 4 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν στο ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα