Το “χαρτί” των εκλογών επιστράτευσε ο Σκουρλέτης μπροστά στο αδιέξοδο με τους θεσμούς

Kατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός Εσωτερικών  υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρόταση που θα πέσει από το κεφάλι οποιουδήποτε αξιωματούχου, ωστόσο δεν απέκλεισε αρνητικές εξελίξεις, δηλαδή πρόωρες εκλογές. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε αρχικά πως το ενδεχόμενο εκλογών “δεν αποτελεί μια επιλογή πάνω στο τραπέζι”.”Εγώ δεν βλέπω εκλογές, είναι άκαιρη συζήτηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση για την υπογραφή 4ου μνημονίου, απάντησε: “Αν υπάρξει τέτοιου είδους πίεση, φοβάμαι πολύ ότι τότε ενσυνείδητα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τουλάχιστον από την άλλη πλευρά, αποφασίζουν ότι μπαίνουμε πια σε νέο περίοδο αστάθειας πολιτικής αλλά και οικονομικής”.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε -μιλώντας στον Alpha- πως  “αν πέσει πάνω στο τραπέζι πρόταση επιβολής νέων μέτρων, δεν βλέπω τρόπους να την αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση που θα πέσει από το κεφάλι οποιουδήποτε αξιωματούχου”. Δεν μπορεί να «σηκώσει» ούτε ο κόσμος ούτε η ελληνική οικονομία νέα μέτρα.Θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ευελπιστούν όσοι το υποστηρίζουν. Θα «σκάσει» πια η κατάσταση, δεν γίνεται

Πάντως ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων: “έχουμε περισσότερες προϋποθέσεις από ό,τι τα τελευταία χρόνια για μια καλύτερη κατάληξη και σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με τα υπόλοιπα”, σημείωσε χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκλείσει όμως και μια αρνητική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα