Το χρέος της ιστορίας, ο Ρονάλντο και ο «Έλληνας» Σάντος

Πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια από το 2004, όταν η Πορτογαλία έχασε τον μεγάλο τεχνικό του Euro που διοργάνωνε από τη μικρή και φτωχή -ποδοσφαιρικά τότε- Ελλάδα. Ο Κριστιάνο Ρολνάντο βρισκόταν στο ξεκίνημα της καριέρα του, εντούτοις όμως, είχε την ευκαιρία να σηκώσει από πολύ νωρίς ένα βαρύτιμο τρόπαιο.

Το γκολ του Άγγελου Χαριστέα στέρησε από εκείνη τη σπουδαία ομάδα την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσα στο σπίτι της, μπροστά το κοινό της. Δώδεκα χρόνια μετά, η Πορτογαλία πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Γαλλία και με έναν «Έλληνα», τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, κατέκτησε με το γκολ του Έντερ, στο 109’ της παράτασης, το Euro 2016.

Η ιστορία πλήρωσε το χρέος της απέναντι στην Πορτογαλία, έστω και αν η συμβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο περιορίστηκε στα 25 λεπτά, λόγω του τραυματισμού και της αποχώρησής του από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Φερνάντο Σάντος, μεγάλος πρωταγωνιστής από τον πάγκο, «διάβασε» σωστά το παιχνίδι και όπως αποδείχθηκε από τις κινήσεις του, ήταν έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής. Η χρυσή αλλαγή του Πορτογάλου τεχνικού, ο Έντερ, σκόραρε ένα καταπληκτικό τέρμα και με αυτό έστειλε στα ουράνια την Πορτογαλία, 12 χρόνια μετά το κάζο από την Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα