Το χρονοδιάγραμμα της «Αγίας Σοφίας»

Για τα μέσα Μαΐου μεταφέρεται η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ελλείψεις στο φάκελο των «κιτρινόμαυρων» δεν υπάρχουν πια και το μπαλάκι το κρατάει η πολιτεία και η τελική της υπογραφή που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής γηπέδου, μουσείου, πάρκινγκ, και υπογειοποίησης των δρόμων. Στην ΑΕΚ περιμένουν από τον Λαφαζάνη το χρονοδιάγραμμα για να ειδοποιήσουν την κατασκευαστική εταιρία.

Κι αν στο οργανωτικό δεν υπάρχουν ελλείψεις, στο οικονομικό η ΠΑΕ αναζητά ακόμη αρκετά κεφάλαια. Τα 35 εκατομμύρια ευρώ που έχουν μαζευτεί καλύπτουν το μισό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα θα έρθουν από δανειοδότηση και το μεγάλο χορηγό του γηπέδου (ενώ κάποια λίγα χρήματα υπολογίζονται και από τα διαρκείας της νέας σεζόν). Στην πραγματικότητα, το μεγάλο στοίχημα αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ είναι να βρεθεί ένας μέγας χορηγός που θα δώσει την επωνυμία του (και το ρευστό του) στο γήπεδο. Αυτό το ποσό, θα κρίνει και το μέγεθος του τραπεζικού δανείου, ενώ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η ΠΑΕ ήδη αναζητά συνεργασίες με τις 200 περίπου εταιρίες που εισήχθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα Elite του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα