«Το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό»

Στον τουρισμό «χτίζουμε» πάνω στην πολιτική σταθερότητα, διεμήνυσε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm, η υπουργός Τουρισμού μίλησε για την αύξηση της τουριστικής κίνησης την φετινή χρονιά αλλά και την πολιτική σταθερότητα που χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη. «Το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό» υπογράμμισε.

«Ο τουρισμός είναι ο τομέας της οικονομίας ο οποίος πραγματικά βοηθάει την ανάπτυξη. Το 2014 εξελίσσεται σε μια ακόμα καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη. Παρατηρούμε μια αύξηση της τάξης των 15% στις αφίξεις αλλά και στα έσοδα», σχολίασε αρχικά η κ. Κεφαλογιάννη και συνέχισε: Απ’ ότι φαίνεται, θα έχουμε γύρω στους 19.5 – 20 εκατ. επισκέπτες στη χώρα μας».

«Τα έσοδα από τον τουρισμό διαχέονται σε όλη την υπόλοιπη αγορά και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να ξαναέρθει τουρισμός στην Αθήνα. Είναι πολύ σημαντικό για την χώρα», πρόσθεσε.

«Στον τουρισμό τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Έχει σημασία το τι κάνουμε εμείς. Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε όλοι εμείς την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη. Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα είναι ακόμα πιο σημαντικό, από τη στιγμή που υπάρχει μια μεγάλη αστάθεια», σημείωσε η υπουργός Τουρισμού και συνέχισε:

«Όλες οι φωνές οι οποίες προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, είναι αυτές οι οποίες με τρομάζουν. Δεν κοιτάει κανείς πως η Ελλάδα θα μπορέσει να έρθει σε ένα επίπεδο σταθερότητας. Κοιτάμε πως θα πάμε πίσω».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα