«Το 2018 θα αποφασίσουμε τα μέτρα για το χρέος»

Απέκλεισε τον καθορισμό  πλαφόν στα ελληνικά επιτόκια ο ESM ενώ το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας- ο οποίος δεν κατονομάζεται- τόνισε ότι η απόφαση για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα το 2018.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου 2016, προβλέπει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, εάν χρειαστούν και εάν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα, τόνισε εκπρόσωπος του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης απαντώντας σε γερμανικά δημοσιεύματα.

“Θα αποφασίσουμε στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, εάν χρειάζονται μεσοπρόθεσμα μέτρα για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους”, τόνισε ο αξιωματούχος.

Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν την επέκταση της προθεσμίας λήξης και πιθανή αναβολή των επιτοκίων.

Αυτά τα μέτρα δεν περιλαμβάνουν την επιβολή πλαφόν στα επιτόκια, κάτι που θα συνεπάγεται δημοσιονομικές μεταφορές από τα κράτη-μέλη.

“Αναμένουμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση και τις εκτιμήσεις μεσοπρόθεσμα όταν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αξιολόγηση, και υιοθετηθούν περαιτέρω μέτρα φορολογικά και συνταξιοδοτικά, από τις ελληνικές αρχές”, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα