Το 36% των Ελλήνων κινδυνεύει από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα μαντάτα για την Ελλάδα και τους δύσμοιρους πολίτες της που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις εδώ και εφτά χρόνια λόγω της κρίσης. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ελλήνων κινδυνεύουν από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το εφιαλτικό αυτό ποσοστό ανέρχεται στο 36% του πληθυσμού και βαίνει διαρκώς αυξανόμενο, τορπιλίζοντας την κοινωνική συνοχή. Σε πραγματικούς αριθμούς αυτό σημαίνει ότι τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει με την κρίση και αν συνεχιστεί η κατάσταση, τότε η παρακμή της χώρας βρίσκεται επί θύραις.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωζώνη και το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από τη Ρουμανία που φτάνει στο 40,2% και τη Βουλγαρία στο 40,1%.
Το χαμηλότερο ποσοστό απειλούμενων πολιτών από την φτώχεια και την περιθωριοποίηση στην Ευρωζώνη έχει η Ολλανδία με 16,5% και στη Ευρώπη των «28» η Τσεχία με 14,8%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα