“Το briefing θα ξεκινήσει άμεσα”

Για επαναφορά του briefing σε καθημερινή βάση έκανε λόγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , μόλις έφτασε στη Βουλή για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, έκανε δηλώσεις σκιαγραφώντας τις πρώτες κινήσεις της.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε αρχικά: «Περιμένουμε τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές από τον πρωθυπουργό και τις συμβουλές του προς το υπουργικό συμβούλιο. Το γενικότερο στίγμα σε σχέση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, αν και είναι γνωστές αυτές από τις εκλογές και όσα είχαμε πει. Σήμερα θα έχουμε τις τελετές παράδοσης – παραλαβής, αλλά και ένα πρώτο στίγμα. Οι προγραμματικές δηλώσεις θα γίνουν μέσα στη Βουλή».

Αναφορικά με το μήνυμα που έφτασε μέσω των εκλογών στην Ευρώπη, δήλωσε: «Το μήνυμα στην Ευρώπη εκφράστηκε μέσα από τη βούληση του ελληνικού λαού στις εκλογές, που επισήμανε ότι χρειάζεται αλλαγή και πατάει στην πραγματικότητα. Το πρόγραμμα διάσωσης που υπήρχε μόνο πρόγραμμα διάσωσης δεν ήταν. Θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους».

 Τέλος, ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για το briefing με τα ΜΜΕ και την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, αναφέροντας: «Το briefing θα ξεκινήσει άμεσα. Περιμένουμε λίγο να υπάρχει κυβερνητικό έργο πρώτα, για να έχουμε υλικό. Θα είναι καθημερινό. Μέσω της δικής σας ενημέρωσης θα στηρίζεται η ενημέρωση της κοινωνίας και του λαού, όπως γίνεται στη δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με την κριτική, θέλουμε μέσω και αυτής να γινόμαστε καλύτεροι». Και συμπλήρωσε για τον κ .Τσίπρα: «Αυτό θα το δείτε στην πράξη για την παρουσία πρωθυπουργού και υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εχουμε δεσμευτεί για την παρουσία του, που θα δώσει νέα αξιοπιστία στον θεσμό».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα