Το DNA «μαρτύρησε» τον Μαζιώτη για τη ληστεία στην Κλειτορία

Μόνιμος θαμώνας του αστυνομικού δελτίου –παραμένοντας ωστόσο ακόμη ασύλληπτος- τείνει να γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Μαζιώτης. Μετά την ανάληψη ευθύνης εκ μέρους του Επαναστατικού Αγώνα για την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, ο καταζητούμενος αντάρτης πόλης ταυτοποιήθηκε ότι ήταν αυτός που συμμετείχε στην ένοπλη αιματηρή ληστεία που διεπράχθη τον περασμένο Μάρτιο (10/3) σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Καλαβρύτων, στην Αχαΐα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τα οποία προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, το DNA που ανιχνεύθηκε σε κάλυκα σφαίρας που τραυμάτισε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια της ληστείας, ταυτίστηκε με το DNA ενός άντρα (βλ. Μαζιώτη) το οποίο σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων τα οποία κατασχέθηκαν:
– Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Μαζιώτης Νικόλαος και Ρούπα Παναγιώτα.
– Σε διαμερίσματα-κρησφύγετα επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση,
– Σε γιάφκα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.
– Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης Μαζιώτης Νικόλαος (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209».

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έδωσε για πρώτη φορά τα στιγμιότυπα από την κάμερα ασφαλείας στην τράπεζα που κατέγραψε καρέ-καρέ την ένοπλη ληστεία όπου εμφανίζονται δύο δράστες με περούκες μούσι και γυαλιά.

video01

video02

video03

video04

video05

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα