Το Grexit είναι πίσω πια, ξεκαθαρίζει ο Αβραμόπουλος

Διέλυσε τα σύννεφα περί Grexit ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στα Παραπολιτικά fm ο ο επίτροπος Μετανάστευσης τόνισε πως «Το Grexit είναι πίσω πια» ενώ πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε και σημείωσε η Ελλάδα έχει λάβει μια σειρά από δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσει.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Γιουνκέρ στην Αθήνα είπε πως ο επικεφαλής της ΕΕ σέβεται, αγαπά και στηρίζει τη χώρα μας. Κληθείς να σχολιάσει το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη Μεγάλη Βρετανία εκτός της ΕΕ αλλά και την ΕΕ χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφεύγει να εμπλακεί στα εσωτερικά της χώρας αυτής. Ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση είπε πως δοκιμάζονται σήμερα στην Ευρώπη οι αρχές της αλληλεγγύης και της συνυπευθυνότητας.

«Η Ευρώπη από την αρχή ήταν απροετοίμαστη όπως και τα κράτη μέλη της ήταν απροετοίμαστα. Η εφαρμογή της δήλωσης συνεργασίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Έχουμε καταγράψει ήδη θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά στην Τουρκία είπε πως «η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται την ΕΕ. Να δούμε τις κοινές προκλήσεις μέσα στην ευρύτερη εικόνα».

Υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.
«Είναι σημαντικό να επιλέγουν οι Έλληνες πολίτες ποιος θα είναι ο αρχηγός του κράτους» τόνισε.
Τέλος διαφώνησε εμμέσως με τη στρατηγική της ΝΔ να ζητά εκλογές λέγοντας: «Αυτό στην Ελλάδα από την επομένη των εκλογών να ζητάνε εκλογές, δεν γίνεται. Χρειάζεται σταθερότητα στη χώρα. Οι εκλογές σε τι θα οδηγήσουν αυτή τη στιγμή;».

Υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της εθνικής συνεννόησης σημειώνοντας πως «αν είχαμε συνεννοηθεί πριν λίγα χρόνια, η Ελλάδα σήμερα θα είχε βγει από την κρίση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα