Το who is who των «κόκκινων» rookies

Ο Ολυμπιακός λειτουργεί εξ αρχής βάσει σχεδίου στον μεταγραφικό του σχεδιασμό, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες κινήσεις του πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου.

Το μεγάλο όνομα στην άμυνα είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ, ωστόσο, οι Παϊτίμ Κασάμι, Ματιέ Ντοσεβί και Αρτούρ Μαζουακού, που ακολούθησαν την απόκτηση του Γάλλου έμπειρου αμυντικού, διεκδικούν με τη σειρά τους λίγη από τη λάμψη του πρώην «σταρ» των Λιόν, Μπαρτσελόνα και Μονακό. Η «Α» σάς παρουσιάζει τους τρεις ποδοσφαιριστές για να γνωρίζετε τον λόγο που το τιμ των «ερυθρολεύκων» (Κριστιάν Καρεμπέ και Πιέρ Ισά), μαζί με τον Μίτσελ κατέληξαν στις συγκεκριμένες λύσεις για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Παϊτίμ Κασάμι: Έμπειρος στα 22 του
Τον προηγούμενο μήνα (2 Ιουνίου) έκλεισε τα 22 του χρόνια, κι όμως η πορεία που έχει διαγράψει ήδη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι δεδομένη. Ξεκινώντας στην πατρίδα του από τη Μπελιντζόνα (προηγουμένως είχε περάσει από τις ακαδημίες των Βίντερτουρ, Γκρασχόπερ, Λίβερπουλ και Λάτσιο), γρήγορα το ταλέντο τού Παϊτίμ Κασάμι έγινε ορατό από την ιταλική Παλέρμο. Το 2011 τον απέκτησε η Φούλαμ και το 2013 δόθηκε δανεικός στη Λουκέρνη, επιστρέφοντας στην Ελβετία. Πέρυσι, έκανε μία καλή χρονιά με τους Λονδρέζους, οι οποίοι όμως υποβιβάστηκαν. Θεωρείται από τα πολύ καλά ευρωπαϊκά ταλέντα, όντας μάλιστα στην προεπιλογή της Εθνικής Ελβετίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αν δουλέψει, μπορεί να φτάσει να παίζει σε μεγάλη ομάδα σε λίγα χρόνια και ο Ολυμπιακός τού δίνει την ευκαιρία να εξελίξει το ταλέντο του και να φτάσει ψηλά μαζί του, δαπανώντας ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την εποχή, το οποίο ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό. Οι φιλοδοξίες του πολιτογραφημένου διεθνή Ελβετού (έχει καταγωγή από τη ΠΓΔΜ) μέσου φαίνονται από την υπόσχεση που έδωσε στους φίλους των Πειραιωτών: «Είμαι πολύ περήφανος που πλέον είμαι παίκτης του Ολυμπιακού κι ελπίζω να σας χαρίσω μεγάλες χαρές. Ελπίζω να έχω πάντα τη στήριξή σας και να κερδίσουμε φέτος πολλούς τίτλους. Ανυπομονώ να παίξω στο γήπεδο του Ολυμπιακού, να σκοράρω και να σας κάνω χαρούμενους!»

Ματιέ Ντοσεβί: Για το «βήμα» παραπάνω
Ο Ματιέ Ντοσεβί αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή, με την ευελιξία και την ταχύτητά του. Από το 2010 αγωνιζόταν στη Βαλενσιέν, ωστόσο ο υποβιβασμός της γαλλικής ομάδας τού επέτρεψε να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Ολυμπιακός τού την προσέφερε και ο 26χρονος Γάλλος, με καταγωγή από το Τόγκο, εξτρέμ έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει με τους «ερυθρόλευκους» στο υψηλότερο επίπεδο. Αποτελεί μία επιλογή χωρίς μεγάλο ρίσκο, καθώς δεν απαιτήθηκαν πολλά χρήματα για να αποκτηθεί.

Αρτούρ Μαζουακού: Τον ήθελε η… μισή Γαλλία
Ένα «λαχείο» για τον Θρύλο. Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, για τυπικούς λόγους, ο Αρτούρ Μαζουακού αποτελεί ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού για τα επόμενα πέντε χρόνια. Χωρίς να δαπανήσουν πολλά λεφτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έβαλαν στη «μηχανή» τους έναν αριστερό μπακ, που έχει εξαιρετικές συστάσεις από τη Βαλενσιέν. O 20χρονος αμυντικός αποκτήθηκε ως ελεύθερος και το γεγονός ότι τον ήθελαν οι μισές γαλλικές ομάδες δείχνει τις προοπτικές εξέλιξης που έχει. Πολύ καλός στα ανεβάσματά του, θέλει βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι, τομέας που θα εστιάσει ο Μίτσελ.

Όλα τα λεφτά για την επίθεση
Με τα υπόλοιπα κενά να έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί, ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην αναζήτηση ενός ή δύο παικτών για την επίθεσή του. Είναι δεδομένο ότι η διοίκηση είναι διατεθειμένη να διαθέσει ένα καλό ποσό, αν βρεθεί κάτι που να αξίζει πολύ, καθώς ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Αφού ανακοινωθεί ο Άλαν Πουλίδο, οι Πειραιώτες θα εστιάσουν σε έναν ακόμη παίκτη για την εμπροσθοφυλακή τους, που θα είναι περισσότερο φορ, μιας και αυτή τη στιγμή, μόνο ο Θανάσης Παπάζογλου μπορεί να επιτελέσει αυτόν τον ρόλο. Χρόνος υπάρχει, ώστε να γίνει η καλύτερη κίνηση, καθώς τα άλλα κομμάτια έχουν μπει στο «ερυθρόλευκο» παζλ. Ο Μίτσελ δεν θα έλεγε «όχι» και σε ακόμη έναν πλάγιο επιθετικό, πιθανότατα αριστεροπόδαρο, που θα μπορεί με την ποιότητά του να αλλάζει τον ρυθμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα