Τρέξιμο, Μπεργκ και… Νίνης τα «πράσινα όπλα»!

Τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν την… ολική ανατροπή των δεδομένων και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, βλέπουν στον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση της Κυριακής (22/2) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο «τριφύλλι» είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα, προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους και να πλησιάσουν σε απόσταση… βολής από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει καταστρώσει το πλάνο του, το οποίο προβλέπει ένα και μόνο αποτέλεσμα, τη νίκη και δη με δύο γκολ διαφορά, ώστε να αποκτήσει η ομάδα του πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Έλληνας τεχνικός περιμένει από τον Ολυμπιακό δύο επιλογές. Είτε να παρουσιαστεί με αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι που έδωσε στην Ουκρανία, με την Ντνίπρο, είτε να εμφανιστεί με το ίδιο σχήμα. Η πρώτη περίπτωση συγκεντρώνει, κατά τους «πράσινους», ελάχιστες πιθανότητες. Ως εκ τούτου, το πλάνο έχει στηθεί για τη δεύτερη εκδοχή και περιλαμβάνει πολύ τρέξιμο στο γήπεδο, και αρκετό Μπεργκ με… Νίνη! Ο τελευταίος αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, με ρητή εντολή να δίνει γρήγορο ρυθμό, τον οποίο οι ταλαιπωρημένοι – σωματικά και ψυχολογικά – παίκτες του Ολυμπιακού, θα αντέξουν μέχρι ενός σημείου.

Παράλληλα, ο Μάρκους Μπεργκ θα έχει εντολή να τραβάει πάνω του όλη την άμυνα των «ερυθρόλευκων», δημιουργώντας κενούς διαδρόμους για τους μεσοεπιθετικούς, τους οποίους θα θελήσει να αξιοποιήσει πλήρως η μεσαία γραμμή των «πράσινων». Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου στηρίζεται πολύ στην ταχύτητα και στη δύναμη, σε συνδυασμό με την κούραση που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» από τον αγώνα στην Ουκρανία και το δύσκολο ταξίδι τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα