Τρέχει με χίλια, αλλά βενζίνη έχει;

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει επιλέξει ένα μικρό ροτέισον σε αυτά τα πρώτα 12 επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ. Είναι προπονητής που πιστεύει ότι οι καλοί παίκτες πρέπει να έχουν ρυθμό και όχι να… ξεκουράζονται ανά δύο ματς. Έχει ισπανική φιλοσοφία. Στη χώρα του ουδείς αφήνει τον Μέσι ή τον Ρονάλντο στον πάγκο όταν η Μπάρτσα παίζει με την Εϊμπάρ και η Ρεάλ με τη Λεγανιές.

Ο κόουτς της Ένωσης «ξεζούμισε» τους ποδοσφαιριστές του σε αυτό το πρώτο δίμηνο των επίσημων διοργανώσεων, εν μέρει κι αναγκαστικά, λόγω απουσιών και κάποιων ειδικών συνθηκών (ο Κονέ δεν ήρθε έτοιμος, ο Πατίτο ήταν φευγάτος). Μένει τώρα να φανεί αν θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη όπου πάλι τα παιχνίδια είναι πολλά και συνεχόμενα.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, βέβαια, η ομάδα του κατάφερε πράγματα εντός του αγωνιστικού χώρου. Έπαιξε σε πολλά παιχνίδια καλή μπάλα, εκμεταλλευόμενη το ρυθμό, την ποιότητα και τη δεδομένη ομοιογένεια. Πήρε αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και άφησε υποσχέσεις. Και το κυριότερο, ενθουσίασε τον κόσμο που βλέπει μετά από πολλά χρόνια την ΑΕΚ να παίζει επίθεση και να διαθέτει τρομερά ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Το αν ο Χιμένεθ έχει πράξει ορθά θα φανεί στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η ΑΕΚ με το μικρό της ροτέισον και με παίκτες να παίζουν συνεχόμενα ματς, ανεβάζει ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Με τη Λαμία ήταν η μέρα με τη νύχτα το α’ και το β’ ημίχρονο. Με τον Ολυμπιακό κατηφόρισε το γήπεδο στην επανάληψη. Και με την Αούστρια Βιέννης έγινε το έλα να δεις από τις επιθέσεις και τις χαμένες ευκαιρίες μετά το 50’. Μπορεί αυτή η πρακτική του Χιμένεθ να έχει και συνέχεια ή κάποια στιγμή θα «σκάσει» η Ένωση; Αλλά και να σκάσει και να ξεκινήσει παθητική τακτική στα επόμενα ματς, ποια μικρομεσαία ομάδα στην Ελλάδα θα τολμήσει να… ξεμυτίσει όταν βλέπει πως στην ενδεκάδα υπάρχουν παίκτες σαν τον Αραούχο και τον Λιβάγια, τον Μάνταλο και τον Χριστοδουλόπουλο;

 

Εμπιστεύεται τους υπόλοιπους άραγε;

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα φυσικής κατάστασης, ιδίως από τη μέση και μπροστά.  Ωστόσο, ο φίλος της ΑΕΚ δεν έχει καταλάβει ακόμη τι γίνεται με ποδοσφαιριστές όπως ο Τραούστανσον και ο Πατίτο. Άραγε τους εμπιστεύεται; Είναι ετοιμοπόλεμοι για να μπουν στη μάχη όταν θα χρειαστεί, ή τους θεωρεί κατώτερης διαλογής παίκτες και θα τους βάλει μόνο αν παραστεί έκτακτη ανάγκη; Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αύριο στην Τρίπολη με την ομάδα να προέρχεται από ματς την Πέμπτη το βράδυ, θα μπουν στην ενδεκάδα καινούρια πρόσωπα.

Το σίγουρο είναι πως δεν εμπιστεύεται τον Βινίσιους (τουλάχιστον σε σύστημα με τέσσερις αμυντικούς) και πως μάλλον θα πρέπει να πάψει να εμπιστεύεται τον τραγικό Αϊντάρεβιτς. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, όταν πλέον θα είναι διαθέσιμοι οι Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γιακουμάκης. Κονέ. Θα επιλέξει να τους βάλει για το καλά στο ροτέισον, η θα επιμείνει στο βασικό του σχήμα και στις αλλαγές όποτε αυτές απαιτούνται;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα