Τρία ερωτήματα για τα κονδύλια των 76 εκατ. ευρώ

Νέο μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική, με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτουν επίκαιρη ερώτηση και να απαιτούν απάντηση για το που πήγαν τα 76 εκατ. ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων για τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Επτά βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ερώτηση τους στη Βουλή αναφέρουν πως τα 76 εκ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκ. ευρώ. Κάνουν λόγο για αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας και σημειώνουν πως αν η κυβέρνηση δεν είχε ολιγωρήσει θα είχαν αξιοποιηθεί τα χρήματα αυτά για τη θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν.

Οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας ζητούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;
  • Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;
  • Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η Κυβέρνηση στην Ε.Ε.;
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα