Τρίπολη: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες από την Βουλγαρία για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλεια Τρίπολης, δύο γυναίκες, ηλικίας 23 και 27 ετών, με καταγωγή από την Βουλγαρία για ένδεκα απόπειρες απάτης και μία απάτη σε βάρος ηλικιωμένου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, άγνωστοι συνεργοί των δύο γυναικών τηλεφώνησαν χθες, Τετάρτη στο σπίτι ηλικιωμένου, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς. Οι δράστες είπαν στον ηλικιωμένο ότι το παιδί του τράκαρε, και ότι τραυμάτισε έναν ανήλικο. Οι συνεργοί απαίτησαν από τον ηλικιωμένο χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα ότι θα τον βοηθούσαν ενώ οι δύο συλληφθείσες το παρέλαβαν.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ειδοποιήθηκε η ΕΛΑΣ και το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, ενώ ύστερα από έρευνες, εντοπίστηκαν οι γυναίκες και συνελήφθησαν. Εκτός των άλλων, η αστυνομία  ανακάλυψε ότι από τις 15 Νοεμβρίου εώς και χθες, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν, με το ίδιο πρόσχημα, άλλα 11 άτομα όμως δεν τα κατάφεραν.

Το σύνολο του ποσού που είχαν αποπειραθεί να «αρπάξουν» αγγίζει τα 220.000 ευρώ. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα