Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο “προβλέπει” ο Άσαντ

Μετά τους Ρώσους και ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, “προβλέπει” Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση στον κόσμο είναι σαν ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.

«Σήμερα έχουμε μια κατάσταση που θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο. Αυτό δεν είναι κάτι που εμφανίσθηκε τώρα, διότι πιστεύω ότι η Δύση και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταμάτησαν τον Ψυχρό Πόλεμο, ακόμη και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ», είπε ο Πρόεδρος της Συρίας.

Ο Άσαντ τόνισε ότι η διαδικασία αντιπαράθεσης περιλαμβάνει «πολλά πολιτικά παρασκήνια» και σημείωσε ότι κατά την άποψή του, η Συρία είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

«Ο κύριος στόχος είναι να διατηρηθεί η αμερικανική ηγεμονία σε όλον τον κόσμο, να μην αφήσουν κανένα άλλο να είναι εταίρος στην πολιτική ή στο διεθνές επίπεδο, είτε πρόκειται για τη Ρωσία ή τους συμμάχους τους στη Δύση», είπε και πρόσθεσε ότι «γίνεται αισθητός ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος παρόλο που ακόμη δεν υπάρχει άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα