Τραβάει την πρίζα η ΔΕΗ

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν γίνει πολλές φορές κεντρικό θέμα στα εγχώρια ΜΜΕ και όχι αδίκως μιας και με συνολικό φέσι περί τα 3 δισ. ευρώ –που αντιπροσωπεύει το 50% του τζίρου του 2015– το ζήτημα δοκιμάζει πλέον τις αντοχές της βιωσιμότητας της δημόσιας επιχείρησης.

Αυτός πιθανόν να είναι και ο λόγος που η ΔΕΗ αποφάσισε να χτυπήσει το καμπανάκι και να προειδοποιήσει τους καταναλωτές ότι στα τέλη του επόμενου μήνα λήγει η πολιτική των… γαλαντόμων διακανονισμών και θα αρχίσουν οι αποσυνδέσεις του ρεύματος.

Συγκεκριμένα, από τη ΔΕΗ κάνουν σαφές ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι πελάτες να ρυθμίσουν τις οφειλές του σε 36 δόσεις, καθώς μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας επανέρχεται το παλιό καθεστώς.

Δηλαδή αν πάει κάποιος για διακανονισμό την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλει το 30% της οφειλής και οι δόσεις θα είναι μόνον 8. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσό της δόσης θα είναι σημαντικό υψηλότερο και θα «συμπίπτει» με τους νέους λογαριασμούς που θα έρχονται κάθε δίμηνο, καθιστώντας την εξόφληση ακόμα πιο δύσκολη. Το κλου; Αν δεν πληρωθεί η δόση χάνεται ο διακανονισμός, οπότε «τρέχουν» οι τόκοι.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι από χτες Τετάρτη (17/8) η ΔΕΗ άρχισε να στέλνει χιλιάδες «ραβασάκια» για διακοπή της παροχής, με πρώτους αποδέκτες περίπου 80.000 –όχι μόνο επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά–πελάτες που οφείλουν μαζί με τόκους και προσαυξήσεις από €3.000-€8.000.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΗ θα στέλνει 25.000 εντολές για διακοπή το μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα