Δύο νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου στο Σχοινιά

Μοιραία αποδείχτηκε η Παρασκευή 23 Ιουνίου για δύο άτομα ενός ελικοπτέρου ιδιωτικής εταιρείας που εκτελούσε ψεκασμούς στον Σχοινιά στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή.

Οι δύο άνδρες  έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο που ήταν μισθωμένο από την Περιφέρεια Αττικής έπεσε στον υγροβιότοπο του Σχοινιά, πολύ κοντά στο ελικοδρόμιο στις 09.48 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.  Ο τρίτος επιβαίνοντας κατάφερε να σωθεί αφού απεγκλωβίστηκε αμέσως μετά την συντριβή του ελικοπτέρου.Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του.

O χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας με δική του εταιρεία με ελικόπτερα, η οποία έχει έδρα στον Πειραιά.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με την παρουσία καλωδίων της ΔΕΗ στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα.

Live στο διαδίκτυο η πτώση του αεροπλάνου

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο υπάλληλος της εταιρίας ασφαλείας που επέβαινε στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε στον Σχινιά μετέδιδε live την μοιραία πτήση μέχρι την τελευταία στιγμή.

Στο προφίλ του στο facebook υπάρχει ακόμα το βίντεο από την μετάδοση, που ξεκίνησε στις 09:23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Αρχικά φαίνεται ο υδροβιότοπος του Σχινιά από ψηλά, ενώ όσο προχωρά, το ελικόπτερο φαίνεται να αποφασίζει να χάνει ύψος και να αυξάνει ταχύτητα, ενώ ακούγεται μόνο ο ήχος από την μηχανή.

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς και πάλι να ακούγεται κάτι.

Φίλοι και γνωστοί του υπαλλήλου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα εκφράζουν με σχόλια στο βίντεο την θλίψη τους.

Δείτε το βίντεο:

Τι είπε για την τραγωδία ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Στην τραγωδία με  τους δύο νεκρούς από την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στον υγροβιότοπο της περιοχής του Σχινιά αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Ερωτηθείς ποιοι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα ο κ. Φιλίππου απάντησε: “Νεκροί είναι ο πιλότος και ο φύλακας του πάρκου, δεν γνωρίζω τα ονόματα. Έχει διασωθεί ο φοιτητής. Αυτός πρόλαβε και βγήκε από το ελικόπτερο, το οποίο έπεσε μέσα στο έλος.”

“Εμείς ως περιφέρεια κάθε χρόνο κάνουμε ψεκασμούς. Κάνουμε διαγωνισμό και υπογράφουμε σύμβαση με εταιρεία που έχει και ελικόπτερο για να κάνει αεροψεκασμούς.

Ο σημερινός αεροψεκασμός, αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο πέμπτος. Ο πιλότος έχει την ευθύνη να κάνει 4 ρίψεις, τις οποίες ολοκλήρωσε σήμερα, και αφού είχε ολοκληρώσει τις ρίψεις σε όλο τον χώρο του υδροβιότοπου στο πάρκο του Σχινιά ήταν εκεί ένας φοιτητής που κάνει εξάσκηση και κάποιος φύλακας από το πάρκο Μαραθώνα και του είπαν ‘μας κάνεις μία βόλτα να δούμε πώς κάνεις τους ψεκασμούς'” είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής και πρόσθεσε:

“Είχε τελειώσει την υπηρεσία του και με την καλή του την καρδιά έκανε βόλτα τα παιδιά να δουν και τον χώρο από πάνω και έγινε το δυστύχημα, χτύπησαν στα σύρματα. Ο πιλότος είναι πολύ έμπειρος, έρχεται χρόνια εδώ.”

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Aνακοίνωση εξέδωσε και η Περιφέρεια Αττικής για την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχοινιά.

Όπως αναφέρεται σε αυτή:

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες.

Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα