Τραγωδί στην Ιταλία – Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο

Η Ιταλία δοκιμάστηκε ξανά αφού οι απανωτοί σεισμοί της Τετάρτης, έφεραν χιονοστιβάδα, η οποία αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσ  και καταπλάκωσε μικρό ξενοδοχείο στην κεντρική πλευρά της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Φαριντόλα με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων ατόμων.

Για εικόνες «αποκάλυψης» μιλούν οι διασώστες που βρίσκονται στο ξενοδοχείο Rigopiano της περιφέρειας Αμπρούτσο. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος ανάμεσα στους αγνοούμενους συγκαταλέγονται και τουλάχιστον δύο παιδιά.

«Φωνάζουμε αλλά δεν απαντά κανείς», λένε οι διασώστες στις πρώτες επικοινωνίες με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής Φαρίντολα, Ιλάριο Λακέτα, το κτίριο επλήγη από τη χιονοστιβάδα σε τέτοιο βαθμό που μετακινήθηκε δέκα μέτρα! Η μοναδική ελπίδα να βρεθούν επιζώντες είναι να βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο μοναδικό τμήμα του κτιρίου που βρίσκεται ακόμα ανέπαφο από τη χιονοστιβάδα, συμπλήρωσε.

«Το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και έχει θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι. Νόμιζα πως μου κάνουν φάρσα», συμπλήρωσε συγκλονισμένος ο δήμαρχος της περιοχής, προσθέτοντας πως αν η χιονοστιβάδα έπεφτε την Κυριακή, τότε στο ξενοδοχείο θα βρίσκονταν πάνω από 200 άτομα.

Ο δήμαρχος μίλησε για «διπλή τραγωδία», καθώς στην περιοχή επικρατεί ο χειρότερος χιονιάς εδώ και 50 χρόνια, ενώ οι χθεσινοί σεισμοί επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση.

Στην ιστοσελίδα του, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλείται τον Αντόνιο Κροτσέτα, τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο έξω από την πόλη Πεσκάρα, σύμφωνα με τον οποίο «υπάρχουν πολλοί νεκροί» χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Reuters μετέδωσε αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να φθάνει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο Rigopiano διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι, συμπεριλαμβανόμενου και του προσωπικού, οι οποίοι κάλεσαν σε βοήθεια την ιταλική Πολιτική Προστασία χθες αργά το βράδυ δηλώνοντας ότι υπήρχαν 3 αγνοούμενοι.

Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια θεωρείται ότι κατάφεραν να σωθούν, αλλά για τους υπόλοιπους 28 τουρίστες και εργαζόμενους εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Είκοσι πυροσβέστες, δύο συνεργεία ορειβατικής διάσωσης, έξι ασθενοφόρα και τοπική αστυνομία πήγαν στο σημείο, αλλά οι καιρικές συνθήκες έκαναν δύσκολη την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα