Τραγωδία στο Κιργιστάν: Συνετρίβη αεροσκάφος σε σπίτια – Δεκάδες οι νεκροί

Τραγωδία σημειώθηκε στο Κιργιστάν αφού συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς εμπορευμάτων σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ατόμων.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα).

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το αεροπλάνο. Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του Κιργιστάν οι διασώστες εντόπισαν το πτώμα του ενός πιλότου, αλλά και τα πτώματα 15 χωρικών.

Η διοίκηση του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines υποστηρίζει ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα