Τραμπ: Δεν θα μπούμε στη Συρία, “χασάπης και βάρβαρος ο Άσαντ”

Μπορεί να επιτέθηκε σε αεροπορική βάση της Συρίας ο Ντόναλντ Τραμπ εκτοξεύοντας 50 πυραύλους, όμως, όπως δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα “New York Post” οι ΗΠΑ “δεν θα μπουν στη Συρία”  επισημαίνοντας ότι η πολιτική των ΗΠΑ σε ότι αφορά το συριακό δεν άλλαξε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά στον Μάικλ Γουίντγουιν, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε “χασάπη” και “βάρβαρο” τον Άσαντ για την επίθεση την οποία εξαπέλυσε με το αέριο σαρίν εναντίον του δικού του λαού, αλλά ο επιτυχής αμερικανικός βομβαρδισμός στη Συρία δεν είναι η αρχή μιας εκστρατείας για την εκδίωξη του Άσαντ.

«Η μεγάλη αποστολή μας είναι να απαλλαγούμε από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Tραμπ. “Αυτή ήταν πάντα. Αλλά όταν βλέπεις τα παιδιά να πεθαίνουν από ασφυξία, όταν βλέπεις τους πνεύμονές τους να καίγονται, θα πρέπει να χτυπήσεις και τον χτυπήσαμε σκληρά”.

Η πυραυλική επίθεση στη Συρία έγινε για το καλό της ανθρωπότητας”

Για την αμερικανική επίθεση με 59 πυραύλους εναντίον της Συρίας, ο Τραμπ τόνισε ότι πρόκειται για πράξη για το καλό της ανθρωπότητας.

Στην ερώτηση αν ως νέος πρόεδρος, ήταν δύσκολο να λάβετε την τελική απόφαση, γνωρίζοντας το διακύβευμα, ο Τραμπ απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε το “πράσινο φως” όταν ξέρουμε ότι πρόκειται για ανθρώπινες ζωές», είπε. «Θα μπορούσε να χτυπήσουμε περισσότερους στόχους , όμως θέλαμε να δώσουμε να δώσουμε μία πρώτη βολή. Ελπίζουμε ότι ο Ασαντ δεν θα κάνει στο μέλλον χρήση αερίων».

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά, αλλά διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα. Καθ ‘όλη την διάρκεια ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν ευγενικός και συγκεντρωμένος, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος της New York Post.

Αν πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για συνεργασία για το συριακό με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ρωσία, για να το θέσω ήπια. Ο Πούτιν πρέπει να δει πόσο βάρβαρος είναι αυτός ο τύπος…»

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, ο Τrαμπ ελπίζει σε συνεργασία με τον Πούτιν, πρόσθεσε όμως ότι «δεν ξέρει» τι θα γίνει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα