Τρεις εταιρείες θα διεκδικήσουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Τρεις εταιρείες προκρίθηκαν  για την επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του Αστέρα Παλλάς στη Βουλιαγμένη, μετά αποσφράγιση των τεσσάρων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν.

Σύμφωνα με την διαδικασία αποκλείσθηκε η προσφορά με το χαμηλότερο τίμημα και θα κληθούν οι τρεις εναπομείναντες ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν βελτιωτική προσφορά, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές είναι:

*Η κοινοπραξία Colony Capital Acquisitions Ltd και Dolphin Capital Investors Ltd. Η Colony αποτελεί επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991 από τον Thomas J. Barrack και έχει έδρα το Λος Άντζελες. Απασχολεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ο Λίβανος, η Νότια Κορέα, η Ισπανία, η Ταϊβάν και οι ΗΠΑ. Από την ίδρυσή της, διαχειρίζεται συνολικά επενδύσεις αξίας 52 δισ. δολαρίων που αφορούν 30.000 assets. Διαθέτει υπό διαχείριση περίπου 20 δισ. δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο των έργων της περιλαμβάνει καζίνο, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το Χίλτον του Λας Βέγκας. Σε ό,τι αφορά την Dolphin Capital του Μ. Καμπουρίδη είναι γνωστή από το Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι, ενώ στην εταιρεία έχει επενδύσει περί 100 εκατομμύρια η αμερικανική Third Point που έχει επίσης μπει με άλλα τόσα στην ελληνική Energean Oil & Gas (πετρέλαια Καβάλας).

* Η Lamda Erga Anaptyxis SA, θυγατρική της Lamda Development. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων διαχειρίζεται τη μαρίνα Φλοίσβου και φέρεται να ενδιαφέρεται για την αποκρατικοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εισηγμένης περιλαμβάνει τα εμπορικά κέντρα The mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos, ενώ διαθέτει οικιστική ανάπτυξη στη Σερβία.

* Η Plepi Holdings Ltd, ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο ελέγχεται από μέλη των οικογενειών Κωνσταντακόπουλου και Olayan (εκ των βασικών μετόχων και της Chipita). Η οικογένεια Κωσταντακόπουλου ελέγχει την ΤΕΜΕΣ η οποία έχει αναπτύξει το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Costa Navarino στη Μεσσηνία.

* Και η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC Jermyn Street IV. Το fund AGC Equity partners είναι αραβικών συμφερόντων που πραγματοποιεί επενδύσεις στο real estate και τα hedge funds. Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μ. Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας την μονάδα ενέργειας Enel OGK-5.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα