Τρεις Μακεδονίες «ανακάλυψε» ο Μπουτάρης

Την ώρα που τα απόνερα του συλλαλητηρίου της Κυριακής έχουν σχεδόν μονοπωλήσει την επικαιρότητα, μία δήλωση το βράδυ της Δευτέρας (22/1) του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά της τεταμένης συζήτησης για το όνομα της Μακεδονίας που διεκδικούν τα Σκόπια.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «Πονεμένη» ιστορία το Μακεδονικό φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να πει αυτά που δεν τολμούν να υποστηρίξουν ούτε οι Σκοπιανοί. Είπε συγκεκριμένα ο Γ. Μπουτάρης:

«Λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα. Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική, είναι τρεις Μακεδονίες. Η μία που κατέχουμε εμείς οι έλληνες, το 50% δηλαδή, η δεύτερη είναι αυτή που κατέχουν οι πρώην γιουγκοσλάβοι δηλαδή το 35% της έκτασης και η υπόλοιπη στη Βουλγαρία».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώτος πολίτης της συμπρωτεύουσας είχε κι άλλα να πει. Κατ’ αρχάς, συμφώνησε με το όνομα που πρότεινε ο κ. Νίμιτς, «Νέα Μακεδονία», καθώς όπως ο ίδιος λέει, «σημαίνει ότι είναι μια νέα χώρα», ενώ αναφερόμενος στον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia,ο δήμαρχος υποστήριξε ότι «το κτίριο κάηκε από δύο ομάδες αντιφρονούντων ΠΑΟΚτσήδων, οι οποίοι μισοί ήταν υπερεθνικιστές και οι άλλοι μισοί αναρχικοί».

Για το σύνολο των δηλώσεων Μπουτάρη, το iapopsi.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής, αλλά όχι μόνο… ατυχήσαμε αλλά βγήκαμε και περίπου κωφοί, μιας και υποστήριξαν ότι «ο κ. Μπουτάρης δεν είπε κάτι τέτοιο». Όταν δε επικαλεστήκαμε το βίντεο με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας από το iapοpsi.gr να αποστείλει γραπτώς τις ερωτήσεις του.

Όπερ και ΔΕΝ εγένετο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα