Τρεις συλλήψεις για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Χειροπέδες σε τρία άτομα πέρασε η βρετανική αστυνομία για την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μάντσεστερ. Οι συλλήψεις έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Μάντσεστερ.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας,  ο οποίος ανατινάχθηκε έπειτα από συναυλία στο Μάντσεστερ ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας και πιθανόν να μην έδρασε μόνος του, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία μάλιστα χαρακτήρισε “ενοχλητικό” το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την επίθεση διέρρευσαν από αμερικανικές πηγές ασφαλείας προτού η βρετανική αστυνομία να είναι σε θέση να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

Είκοσι από τους τραυματίες της επίθεσης, εξάλλου, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας. «Αυτή την στιγμή περιθάλπουμε 64 ανθρώπους. Από αυτούς 20 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, λαμβάνουν εντατική φροντίδα», ανέφερε ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί από τους τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα και σε μέλη και ορισμένοι θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα και υποστήριξη. Υ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα