Τρεχάτε γιατί… χανόσαστε

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να διαβεβαιώνει ότι όλα είναι δύσκολα μεν αλλά υπό έλεγχο και ότι την Παρασκευή θα πληρωθεί και η επόμενη προγραμματισμένη δόση προς το ΔΝΤ, ωστόσο αυτή την αισιοδοξία δεν συμμερίζονται οι αξιωματούχοι της Κομισιόν, οι οποίοι ζητούν να προχωρήσει η συζήτηση στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή!

Πιο συγκεκριμένα, οι όχι και πολύ ευοίωνες προβλέψεις βγήκαν από το στόμα του Έλληνα εκπρόσωπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος σήμερα Δευτέρα ανέφερε ότι πρωταρχική σημασία για την χώρα μας έχει η θετική έκβαση των διαβουλεύσεων των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν στη Σύνοδο Κορυφής (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες) είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα, ο Μ. Σχοινάς απάντησε «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο κ. Σχοινάς επανέλαβε πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού». Τέλος ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. επέμεινε ότι «πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο» και κατέληξε λέγοντας: «Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα