Τριάρα στη βροχή και πρώτη θέση για Ολυμπιακό

Πέρασμα του Ολυμπιακού από την Κέρκυρα και πρώτη θέση στη βαθμολογία μετά τις ισοπαλίες του Ατρόμητου και του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ νωρίς και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν είχαν απαντήσει, αλλά στην επανάληψη το γρήγορο γκολ του Σισέ και οι αλλαγές του Λεμονή χάρισαν στους Πειραιώτες τη νίκη που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, με την ΑΕΚ να παίζει το βράδυ της Δευτέρας με τον Πλατανιά.

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καλή ευκαιρία με σουτ του Φορτούνη στο 1΄, ήταν μάλλον παράδοξο που αυτή η πίεση κράτησε μόνο πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν σχεδόν αμέσως και αφού εκδήλωσαν δύο καλές επιθέσεις, σκόραραν στο 16’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, κεφαλιά του Ιωάννου και σουτ του Γρομητσάρη από τα έξι μέτρα.

Ο Φορτούνης στο 26’ πλάσαρε για να διώξει ο Σπίνουλας πάνω στη γραμμή σωτήρια, στην πρώτη φάση του Ολυμπιακού μετά το 1-0, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε και η Κέρκυρα στο 37’ όταν το κακό σουτ του Αναστασίου μετατράπηκε σε σούπερ ασίστ προς τον Παμλίδη, ο οποίος μόνος και ανενόχλητος έχασε το γκολ από υπερβολική σιγουριά.

Στην επανάληψη ο Τάκης Λεμονής έκανε δύο μαζεμένες αλλαγές, έβαλε Τζούρτζεβιτς και Μάριν και έβγαλε Ταχτσίδη και Σεμπά και ευτύχησε να δει την ομάδα του να ισοφαρίσει στο 47’ μετά από σέντρα του Μάριν κεφαλιά του Μποτία στο δοκάρι και σπρώξιμο της μπάλας στα δίχτυα από τον Σισέ.

Αυτό το γκολ πρόσφερε ηρεμία στους φιλοξενούμενους που δέχθηκαν δύο κόντρες στη συνέχεια, αλλά μετά το 55’ άρχισαν να πιέζουν. Έπειτα από ένα δοκάρι του Ρομαό – φοβερή ατομική προσπάθεια – και μία καλή ευκαιρία του Μάριν, ήρθαν δύο γκολ για τον Ολυμπιακό στο 65’ και στο 67’, με τους ποδοσφαιριστές που είχαν περάσει στο γήπεδο στο 46’, τον Τζούρτζεβιτς και τον Μάριν. Αμφότεροι, εκτέλεσαν όμορφα μέσα από την περιοχή και διαμόρφωσαν το 1-3 που έδειξε να εξασφαλίζει στον Ολυμπιακό τη νίκη.

Οι νησιώτες μετά από αυτή την εξέλιξη βγήκαν στην επίθεση, αλλά παρά τις τρεις καλές ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να μειώσουν γρήγορα το σκορ για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί με σκορ 1-3.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Επστάιν, Ιωάννου, Σιόντη, Ζιλέ και είχε σχετικά εύκολο έργο, ενώ αδιαφόρησε σε δύο περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι αντιπάλων.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σιόντης, Αρτυματάς (83’ Ζορμπάς), Κρητικός (54’ Ντιόγκο), Επστάιν, Γεωργίου (75’ Μπάουμαν), Παμλίδης

ΟΣΦΠ: Προτο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Σισέ, Ταχτσίδης (46’ Μάριν), Ρομαό, Πάρντο (46’ Τζούρτζεβιτς), Σεμπά, Φορτούνης (68’ Ζιλέ), Ανσαριφάρντ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα