Τριήμερο θεματικό σεμινάριο του Club of Venice στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Τριήμερο θεματικό σεμινάριο του Club of Venice με τίτλο «Κινητοποίηση στελεχών επικοινωνιακού τομέα στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης» διεξήχθη στις 22- 24 Σεπτεμβρίου 2017 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Στο Club of Venice συμμετέχουν οι υπεύθυνοι για την επικοινωνιακή πολιτική τόσο των κυβερνήσεων των χωρών-μελών όσο και Θεσμών της Ε.Ε, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.
Τα μέλη του Club of Venice συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.

Κατά την επίσκεψη των συμμετεχόντων του σεμιναρίου, στη δομή φιλοξενίας της Θήβας έγινε ενημέρωση από υπευθύνους του ΙΟΜ (International Organization for Migration) για τις προσπάθειες που έχουν γίνει με στόχο την καλύτερη δυνατή διαβίωση των οικογενειών των προσφύγων και των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στη Λιβαδειά έγινε ενημέρωση από την Δήμαρχο της πόλης κα Γιώτα Πούλου σχετικά με τα στάδια υλοποίησης του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων σε διαμερίσματα και επακολούθησε επίσκεψη σε διαμερίσματα της πόλης όπου διαμένουν οικογένειες προσφύγων.

Αντίστοιχη ενημέρωση έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου παρουσίασαν το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων «REACT».

Τέλος, τα μέλη του Club of Venice επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά.

Ο κύκλος του σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων ήταν η σαφής αντίληψη ότι μετά από δύο χρόνια προσπάθειας της ελληνικής πολιτείας η προσφυγική κρίση έχει μπει σε μία νέα ελπιδοφόρα πορεία, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ κ. Γιώργος Φλωρεντής και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης κρίσεων κα Φωτεινή Παντιώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα