Τριφύλλι με… φύλλα από τον τόπο του!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έναρξη συνεργασίας της με τον Τάκη Φύσσα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο και πράσινη ομάδα ξεκινά τη μάχη του 2017 υπό μία διαφορετική αφετηρία, με κορυφή της «σάρισας» τρεις προσωπικότητες του ΠΑΟ των προηγούμενων ετών, όταν η ομάδα φλέρταρε με προκρίσεις σε ευρωπαϊκούς τελικούς και ημιτελικούς.

Ο μέσος Παναθηναϊκός δεν παραπονιέται τόσο για τις εγχώριες αποτυχίες, αλλά για την ευρωπαϊκή απαξίωση και οι κύριοι Ουζουνίδης, Φύσσας, Λυμπερόπουλος σε αυτό το κομμάτι πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα, όχι από σήμερα, αλλά σίγουρα από το καλοκαίρι. Αυτό που σήμερα χρειάζεται είναι μία ορθή και σοφή αναπροσαρμογή του ρόστερ με παίκτες που θα τα δίνουν όλα και θα παίζουν σεβόμενοι τη φανέλα που φορούν!

 

Αυστηρό παρουσιαστικό για να εκλείψει η αδιαφορία

Το πρώτο πράγμα που καλούνται να κάνουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τους Φύσσα και Λυμπερόπουλο είναι να εξηγήσουν στους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο σύλλογο τι πρέπει να κάνουν από εδώ και στο εξής στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Να ματώνουν! Για να το κάνουν αυτό δεν αρκεί να επιδείξουν τα σημάδια από τα γόνατά τους, πρέπει να εμφανίζονται καθημερινώς στα αποδυτήρια με σοβαρό και αυστηρό προσωπείο για να μεταδίδουν την απαραίτητη αφοσίωση στους παίκτες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήδη εφαρμόζει αυτή την τακτική, το κατάλαβαν και οι τελευταίοι μετά το ματς της Ριζούπολης, τη νίκη επί του Απόλλωνα με 3-4 και την πρόκριση. Εκείνη τη μέρα, ο προπονητής του ΠΑΟ παρουσιάστηκε εκνευρισμένος στη Συνέντευξη Τύπου, σχεδόν οργισμένος με την εμφάνιση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, τους οποίους στην ουσία τελείωσε από την ομάδα.

Αυτό το προφίλ θα επιδιώξουν να πλασάρουν και οι κύριοι Φύσσας και Λυμπερόπουλος, μία τακτική λίγο διαφορετική από τον ΠΑΟ του Γιάννη Αλαφούζου, που μας έχει συνηθίσει σε μαλθακές συμπεριφορές απέναντι σε λιγόψυχους παίκτες, σε αντιεπαγγελματίες ποδοσφαιριστές και σε ανεπαρκείς προπονητές.

 

 

Σωστή αξιολόγηση εγχώριας αγοράς

Οι τρεις Έλληνες του ΠΑΟ ανήκουν στην ίδια σχεδόν γενιά και έχουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας, τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η «χημεία» αυτή μπορεί να εκτοξεύσει στον Παναθηναϊκό στον τομέα αλλαγής φιλοσοφίας, αλλά παράλληλα να βοηθήσει την ομάδα στην επιλογή καλών παικτών από την εγχώρια κυρίως αγορά. Ουζουνίδης, Λυμπερόπουλος και Φύσσας διαθέτουν καλό ποδοσφαιρικό κριτήριο, όχι επειδή ως ποδοσφαιριστές είχαν την οξυδέρκεια να ανταποκρίνονται σε διαφορετικούς ρόλους (Ο Μαρίνος έπαιζε εύκολα στόπερ σε άμυνα τριών ή τεσσάρων, ο Λύμπε σέντερ φορ ή δεύτερος επιθετικός, ο Φύσσας μπακ ή και μπακ-χαφ), αλλά επειδή έχουν αποδείξει και μετά το τέλος της καριέρας τους πως κάνουν καλές επιλογές, μένουν στο προσκήνιο και συνεχώς εξελίσσονται. Και ως ποδοσφαιριστές, όμως, έκαναν  όλοι τους σχετικά καλές επιλογές, έπαιξαν στο εξωτερικό, διακρίθηκαν, σταμάτησαν την καριέρα τους όταν έπρεπε. Η γενικότερη πορεία τους δείχνει ανθρώπους με κατάρτιση και η λογική λέει πως μπορούν αν συνεργαστούν να κάνουν πετυχημένες επιλογές σε όλα τα επίπεδα.

 

Η δίψα για επιτυχία είναι μεγάλη

Οι τρεις άνδρες είναι εκεί που είναι, επέστρεψαν στην πράσινη οικογένεια, όχι τόσο για τα λεφτά που τους πρόσφερε ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά για τη μεγάλη πρόκληση που λέγεται επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή και στην ευρωπαϊκή ελίτ. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο κίνητρο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα για παράδειγμα, ή ο Νίκος Νταμπίζας, δεν θα μπορούσαν να κουβαλάνε τη «φλόγα» που καίει τον Λυμπερόπουλο, τον Ουζουνίδη και τον Φύσσα. Ίσως να έκαναν καλή δουλειά, αλλά δεν θα μπορούσαν να αισθανθούν πίεση και υποχρέωση να κάνουν τον ΠΑΟ μεγάλο.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταφέρουν μαζί μέσα στο 2017. Ήδη εργάζονται πυρετωδώς στον τομέα της διόρθωσης του ρόστερ (πρώτη κοινή ενέργεια η αποδέσμευση Λεντέσμα) και καλούνται το συντομότερο δυνατό να σχηματίσουν έναν πιο δυναμικό Παναθηναϊκό. Μέσα στο Γενάρη ο ΠΑΟ καλείται να κάνει σειρά νικών για να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και να μπει στον Φλεβάρη με άλλες προοπτικές. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα των τριών ανδρών. Καθόλου εύκολο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα