Φονικός Εγκέλαδος τράνταξε το Μεξικό

Tρομακτικός σεισμός πάνω από 8 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό. Από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση υπάρχουν αρκετοί νεκροί, με τη λίστα διαρκώς να ανεβαίνει,  τραυματίες ενώ προκλήθηκε και  τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Tο επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα.

O πιο ισχυρός σεισμός που έχει γίνει στο Μεξικό 

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.Από το σεισμό έχει ήδη προκληθεί ένα τσουνάμι 70 εκατοστών στις ακτές.

Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και σε κάποιες συνοικίες υπήρχε και διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε και την πυκνοκατοικημένη πόλη του Μεξικό. Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, οι κάτοικοι έχουν ήδη περιγράψει στα κοινωνικά δίκτυα τα όσα βίωσαν γράφοντας ότι τα σπίτια τους κουνιόντουσαν, και επικρατούν σκηνές χάους καθώς απελπισμένοι επιχειρούσαν να βγουν από αυτά.

Δείτε βίντεο από το σεισμό:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα